NaslovnaNovostiEvaluacija pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji u Libanu

Evaluacija pešadijske čete za učešće u mirovnoj operaciji u Libanu

U bazi „Jug“ i na poligonu „Borovac“ kod Bujanovca ove nedelje je realizovana trodnevna taktička vežba pod nazivom „Srpski štit“, u okviru priprema za učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu.

Na vežbi je proverena spremnost pešadijske čete iz Treće brigade kopnene vojske za realizaciju zadataka u sastavu mirovnih snaga Ujedinjenih nacija u ovoj mirovnoj misiji. 

Pripadnici pešadijske čete rešavali su zadatke koji su u potpunosti prilagođeni onima u zoni mirovne operacije, kao što su primena taktičkih radnji i procedura u slučaju napada na patrolu ili bazu, nailaska na minsko-eksplozivne prepreke, prilikom obezbeđenja kontrolnih punktova, konvoja i eskorta, te suzbijanja protesta i kontrole masovnih okupljanja.

Kontrolu pravilnosti radnji i poštovanja međunarodnih standarda obučenosti koje jedinica treba dostigne izvršio je evaluatorski tim iz Generalštaba Vojske Srbije, a rezultati provere su pokazali da je i ovaj kontingent Vojske Srbije u potpunosti spreman za angažovanje u mirovnoj operaciji u Libanu.

Vojska Srbije je učešće u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu angažuje jedinicu ranga pešadijske čete od 2013. godine, a u zoni operacije se nalaze i vod za zaštitu snaga, element nacionalne podrške i štabni oficiri Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave