NaslovnaNovostiPriznanja za službene vojne pse

Priznanja za službene vojne pse

Centar za obuku pasa Vojske Srbije bogatiji je za sedam priznanja koja su službeni psi ove jedinice osvojili na 30. Međunarodnoj kinološkoj manifestaciji „CACIB Niš 2022“ i 18. „Kalča kupu“, održanim juče u Nišu. 

Reč je o prestižnim međunarodnim manifestacijama, na kojima se u deset kategorija osim pasa iz Republike Srbije, ove godine takmičilo još oko 600 pasa iz Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije i Crne Gore.

Službeni psi Vojske Srbije su ovom prilikom osvojili sedam pehara na nadmetanju šarplaninaca u pojedinačnoj konkurenciji i plaketu „Pukovnik dr Slobodan Teodosić“, koja se od ove godine, u čast nekadašnjeg komandanta Centra za obuku pasa i osnivača niške kinološke organizacije, dodeljuje u kategoriji za najbolji par šarplaninaca.  

Centar za obuku pasa je namenjen za dresuru, zdravstveno zbrinjavanje, uzgoj i reprodukciju pasa, obuku i usavršavanje kadra veterinarske službe, a odlični rezultati i priznanja koja Centar ostvaruje na međunarodnim takmičenjima govore o kvalitetu rada u ovoj jedinici Komande za obuku.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave