NaslovnaNovostiObuka na vojnopolicijskim motociklima u Gardi

Obuka na vojnopolicijskim motociklima u Gardi

Pripadnici jedinice saobraćajne policije iz sastava Garde Vojske Srbije realizuju obuku za izvršavanje specifičnih vojnopolicijskih zadataka i zadataka u okviru protokola državnih organa uz upotrebu motocikala.

Reč je o redovnoj obuci i kondiciranju profesionalnog sastava ove jedinice, koja se realizuje radi održavanja visokog nivoa obučenosti za bezbedno upravljanje motociklima tokom eskortne vožnje, pratnje ličnosti, te regulisanja i kontrole saobraćaja.

Programom obučavanja obuhvaćeni su praktični sadržaji koji se odnose na eksploataciju i održavanje motocikala, obuku u vožnji na poligonima, javnim saobraćajnicama i u terenskim uslovima, a akcenat je na osposobljavanju za obezbeđenje štićenih lica u pokretu. U obuci se koriste savremeni motocikli nabavljeni 2018. godine i provereni dvotočkaši na upotrebi u jedinici duži niz godina, koji su opremljeni posebnim uređajima neophodnim za bezbedno izvršavanje vojnopolicijskih zadataka.

Sveobuhvatne pripreme i kontinuirana obuka u ovoj jedinici Garde Vojske Srbije obezbeđuju da profesionalni sastav u svakom trenutku bude spreman za izvršavanje svih zadataka u skladu sa namenom jedinice.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave