NaslovnaNovostiProvera obučenosti vojnika martovske generacije

Provera obučenosti vojnika martovske generacije

Na poligonima i vežbalištima Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu ove nedelje je realizovana provera osnovne individualne obučenosti vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije „mart 2022“.

Cilj provere, koja se realizuje nakon prvih šest nedelja obuke, je da se utvrdi da li su vojnici osposobljeni za samostalno izvršavanje taktičkih radnji i postupaka na bojištu, pravilno rukovanje naoružanjem i vojnom opremom i obavljanje dužnosti organa unutrašnje i službe obezbeđenja objekata.

Na dvodnevnom ispitu individualne osposobljenosti vojnici su rešavali taktičke zadatke u skladu sa zadatim supozicijama i u praksi pokazali znanja i veštine stečene na obuci. Postignuti rezultati potvrđuju visok kvalitet obuke realizovane u centrima Komande za obuku i govore o izuzetnoj motivisanosti i posvećenosti vojnika na služenju vojnog roka. 

Vojnike sada očekuje šestonedeljna specijalistička obuka, tokom koje će se osposobljavati za svoje vojnoevidencione specijalnosti, a potom će biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije do kraja služenja vojnog roka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave