NaslovnaNovostiObuka za upravljanje terenskim vozilima u VS

Obuka za upravljanje terenskim vozilima u VS

Na vojnom poligonu „Beranovac“ kod Kraljeva u toku je obuka pripadnika Vojske Srbije za upravljanje terenskim motornim vozilima visoke prohodnosti „hamvi“.

Reč je o dodatnom osposobljavanju vojnih vozača iz jedinica opremljenih ovim sredstvom, koje se realizuje radi održavanja optimalnog nivoa obučenosti pripadnika Vojske Srbije za upravljanje terenskim motornim vozilima visoke prohodnosti i za njihovo održavanje.

Programom obučavanja obuhvaćeni su teorijski sadržaji, sa akcentom na eksploataciju i održavanje podsistema, i potom intenzivna obuka u upravljanju vozilom na javnim putevima i u terenskim uslovima.

Najzahtevniji deo obučavanja je savlađivanje prepreka na posebno modelovanom poligonu, kada vojni vozači stiču neophodne veštine za upravljanje vozilima na teško prohodnom terenu, koji neretko na ispit stavlja sposobnosti vozača i tehničke mogućnosti vozila.

Dodatno osposobljavanje vojnih vozača za različite kategorije vozila u Vojsci Srbije sprovodi se redovno, kako bi oni bili obučeni za bezbedno upravljanje i održavanje što većeg broja vozila u skladu sa najvišim standardima, što je od velikog značaja za bezbednost pripadnika Vojske Srbije prilikom realizacije zadataka u svim zemljišnim i vremenskim uslovima.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave