NaslovnaNovostiOsnovna obuka za dužnost snajperiste u Vojsci Srbije

Osnovna obuka za dužnost snajperiste u Vojsci Srbije

Na poligonima i vežbalištima u Komandi za obuku u toku je osnovna specijalistička obuka starešina i vojnika za dužnost snajperiste u jedinicama Vojske Srbije.

Obuka se realizuje radi osposobljavanja strelaca da, samostalno ili u paru, rešavaju specifične vatrene zadatke snajperista u svim vremenskim, zemljišnim i borbenim uslovima.

Programom su predviđeni brojni sadržaji iz taktičke i vatrene obuke, a najviše pažnje se poklanja pravilnom izboru i uređenju zaklona za dejstvo, prikrivenom kretanju na zemljištu i realizaciji dnevnih i noćnih gađanja iz snajperske puške 7,9 mm M-76 i dalekometne puške 12,7 mm M-93, uz upotrebu savremenih optoelektronskih sredstava i sredstava za maskiranje.

Obuku pohađaju samo odabrani pripadnici Vojske Srbije koji na gađanjima ostvaruju najbolje rezultate i psihofizički su sposobni za izvršavanje zadataka snajperiste. Oni koji uspešno savladaju sve sadržaje osnovne obuke, biće upućeni na napredni kurs kako bi dostigli zahtevne standarde koji se postavljaju pred snajperiste Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave