NaslovnaNovostiZavršena prva faza vežbe „Vatreni štit 2022“

Završena prva faza vežbe „Vatreni štit 2022“

Prva faza združene taktičke vežbe s bojevim gađanjem „Vatreni štit 2022“, koju u sadejstvu izvode snage  Kopnene vojske, Ratnog vazduhoplovstva i PVO i specijalnih jedinica Vojske Srbije, završena je danas na poligonu „Pasuljanske livade“.

Učesnike vežbe večeras je obišao načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, sa delom svog proširenog kolegijuma. On je prisustvovao realizaciji uvežbavanja za izvođenje borbenih dejstava u noćnim uslovima i tom prilikom se uverio u odličnu taktičku i vatrenu osposobljenost vojnika i starešina i visok nivo ostvarenog sadejstva vežbajućih jedinica iz različitih sastava Vojske Srbije.

Združena taktička vežba s bojevim gađanjem „Vatreni štit 2022“, na kojoj učestvuje više od hiljadu pripadnika Vojske Srbije, realizuje se radi unapređenja osposobljenosti komandi i dela jedinica Vojske Srbije za izvođenje odbrambene operacije u različitim zemljišnim i vremenskim uslovima, danju i noću. 
Vežbajuće jedinice su na teren izašle krajem prošle nedelje, a intenzivne aktivnosti na poligonu završavaju se u subotu 9. aprila, vežbom ojačane taktičke grupe u izvođenju odbrambene operacije u noćnim uslovima. Tada će snage Vojske Srbije pokazati odlučnost, uvežbanost, vatrene mogućnosti i visok nivo sadejstva i saradnje u odgovoru na izazove, rizike i pretnje po bezbednost Republike Srbije, a biće predstavljen i deo borbenih sredstava iz razvoja domaće odbrambene industrije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave