NaslovnaNovostiKondiciona gađanja iz naoružanja oklopnih jedinica

Kondiciona gađanja iz naoružanja oklopnih jedinica

Pripadnici tenkovskog bataljona iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske realizovali su ove nedelje na poligonu „Orešac“ redovna gađanja iz naoružanja tenka M-84.

Reč je kondicionoj obuci profesionalnog sastava jedinice, koja se realizuje radi održavanja i unapređenja obučenosti tenkovskih posada za uništavanje protivničkih oklopnih vozila, žive sile i drugih borbenih sredstava. Na strelištu su realizovana pripremna i školska gađanja, koja predstavljaju važan segment obuke pre realizacije bojevih gađanja i učešća na taktičkim vežbama.

Tenkisti Četvrte brigade kopnene vojske su na gađanju ostvarili vrlodobre i odlične rezultate i tako pokazali visok nivo osposobljenosti za realizaciju dodeljenih misija i zadataka, što je ujedno i potvrda kvaliteta obuke realizovane u jedinici.

Tenkovi M-84 su osnovno borbeno sredstvo tenkovskih bataljona u sastavu brigada kopnene vojske. Namenjeni su za brza, smela, iznenadna i snažna borbena dejstva, pre svega u izvođenju ofanzivnih borbenih operacija, ali i u protivoklopnoj borbi, što im obezbeđuje vodeću ulogu i značaj u prvoj i drugoj misiji Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave