NaslovnaNovostiObuka inžinjerijskih jedinica Druge brigade kopnene vojske

Obuka inžinjerijskih jedinica Druge brigade kopnene vojske

U kasarni „Ribnica“ i na poligonu „Karapandza“ u Kraljevu realizuje se intenzivna obuka profesionalnog sastava u inžinjerijskom bataljonu Druge brigade kopnene vojske.

Reč je o redovnom obučavanju inžinjeraca putne i mostne specijalnosti i dodatnom osposobljavanju novoprimljenih profesionalnih vojnika za realizaciju zadataka u skladu sa namenom ove jedinice. Tokom obučavanja koriste se savremene inžinjerijske mašine kojima je bataljon opremljen, a iste omogućavaju kvalitetnu obuku i sigurnu i bezbednu upotrebu.

Težište u ovoj fazi je na praktičnoj upotrebi inžinjerijskih sredstava za savlađivanje i otklanjanje prepreka na terenu, izgradnju kampova, zaklona i skloništa, te izgradnju, rekonstrukciju i održavanje putnih komunikacija i mostova.

Obuka u inžinjerijskim jedinicama Vojske Srbije se realizuje svakodnevno, radi održavanja i unapređenja visokog nivoa osposobljenosti njihovih pripadnika, koji je nebrojeno puta demonstriran na združenim taktičkim vežbama i prilikom pružanja pomoći građanima kada god je to bilo potrebno.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave