NaslovnaNovostiObeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Obeležavanje Dana sećanja na stradale u NATO agresiji

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović učestvovao je u komemorativnoj svečanosti kod zgrade Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO u Zemunu povodom obeležavanja Dana sećanja na stradale u NATO agresiji.

General Mojsilović je, u pratnji načelnika Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnika Želimira Glišovića i načelnika štaba Komande Ratnog vazduhoplovstva i PVO pukovnika Gordana Pavlovića, položio venac kraj spomen-obeležja poginulim pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i PVO Vojske Jugoslavije.

Vence su položili i komandant Ratnog vazduhoplovstva i PVO general-potpukovnik Duško Žarković, delegacija ranijih komandanata ovog operativnog sastava, kao i predstavnici organa lokalne samouprave, obrazovnih ustanova i veteranskih  udruženja.

Dan sećanja na stradale u NATO agresiji obeležen je u komandama jedinicama i ustanovama Vojske Srbije komemorativnim skupovima i ceremonijama polaganja venaca na spomen-obeležja poginulim pripadnicima Vojske, a Vojska Srbije je uzela učešće i u komemorativnim svečanostima na republičkom i lokalnom nivou.