NaslovnaNovostiKomandno-štabna vežba bataljona vojne policije

Komandno-štabna vežba bataljona vojne policije

U Petom bataljonu vojne policije prethodne nedelje je realizovana komandno-štabna vežba „Proleće 2022“, na kojoj su uvežbavani priprema i izvođenje protivterorističke operacije, stabilizacija i dezangažovanje.

Vežba je realizovana sa ciljem unapređenja obučenosti pripadnika komande bataljona u procesu operativnog planiranja i primeni standardnih operativnih procedura u komandovanju snagama angažovanim u operaciji.

Uporedo sa vežbom komande, realizovano je stručnospecijalističko osposobljavanje osnovnih jedinica, tokom kojeg su vojni policajci u skladu sa svojim specijalnostima prolazili sadržaje kolektivne obuke za praktičnu primenu ovlašćenja vojne policije. 

Po zadatim supozicijama, uvežbavane su taktike, tehnike i procedure prilikom lociranja i uništenja diverzantske grupe, patroliranje, sprovođenje privedenih lica, upotreba službenih pasa za pronalaženje minsko-eksplozivnih sredstava i kontrola vojnog putnog saobraćaja.   

Obuka u bataljonima vojne policije Kopnene vojske je raznovrsna i izvodi se u svim uslovima tokom cele godine, a njenom realizacijom unapređuje se obučenost ovih jedinica za realizaciju namenskih vojnopolicijskih zadataka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave