NaslovnaNovostiIntenzivna obuka najmlađih vojnika i pripreme za zakletvu

Intenzivna obuka najmlađih vojnika i pripreme za zakletvu

U centrima za osnovnu obuku Vojske Srbije u toku su individualno osposobljavanje vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2022“ i pripreme za polaganje vojničke zakletve.

Vojnici se sada nalaze u periodu individualne osnovne obuke, tokom kog se, u trajanju od mesec i po dana, osposobljavaju za upotrebu ličnog naoružanja i opreme, preduzimanje mera zaštite, pružanje prve pomoći i obavljanje dužnosti organa unutrašnje službe, uz neprestano podizanje nivoa fizičke sposobnosti i izdržljivosti.  

Ovih dana je akcenat na strojevoj obuci i uvežbavanju strojevih radnji kako bi vojnici spremno dočekali polaganje vojničke zakletve, koja ih očekuje krajem nedelje.

U nastavku slede realizacija gađanja iz pešadijskog naoružanja, stacionarno logorovanje i evaluacija, kada će se proveriti znanja i veštine vojnika na sredstvima za koja su se obučavali, poznavanje strojeve obuke i Pravila službe, kao i njihova fizička sposobnost. Oni koji uspešno savladaju evaluaciju biće upućeni u centre za specijalističku obuku Vojske Srbije na dalje obučavanje.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave