NaslovnaNovostiObuka vodiča i čuvara pasa za čuvarsku službu

Obuka vodiča i čuvara pasa za čuvarsku službu

U Centru za obuku pasa u kasarni „Knjaz Mihailo“ u Nišu u toku je višenedeljna obuka vodiča i službenih pasa za angažovanje u sastavu čuvarske službe.

Ova obuka se realizuje sa ciljem osposobljavanja profesionalnih pripadnika Vojske Srbije za formacijske dužnosti vodiča pasa u jedinicama i radi periodične redresure pasa koji su obučeni za čuvarsku službu. Po završetku osposobljavanja, službeni psi će zajedno sa vodičima biti raspoređeni u jedinice Vojske Srbije i angažovani na zadacima obezbeđenja vojnih objekata i imovine.

U skladu sa programom obuke, vodiči sa službenim psima realizuju praktične radnje opšte dresure, savlađivanje prepreka i obuku za čuvanje objekata u dnevnim i noćnim uslovima, a težište je na disciplinskim vežbama kako bi se steklo međusobno poverenje i omogućila potpuna kontrola i efikasno vođenje psa od strane vodiča prilikom realizacije zadataka.

Ovakva obuka se u Centru za obuku pasa realizuje tokom cele godine, a uspešnim osposobljavanjem vodiča i službenih pasa unapređuje se  efikasnost u zaštiti i obezbeđenju objekata i pokretnih sredstava Vojske Srbije, imajući u vidu da obučeni psi čuvari mogu na vreme da otkriju opasnost, prikriju svoje prisustvo do trenutka kada je intervencija neophodna i izvrše zadatak uz minimalnu upotrebu sile.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave