NaslovnaNovostiHumana akcija pripadnika VS

Humana akcija pripadnika VS

Pripadnici Vojske Srbije koji su u sastavu voda za zaštitu snaga učestvovali u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu prošle nedelje su, po povratku iz misije, uručili novčanu pomoć Domu za osobe ometene u razvoju pri Manastiru Svete Petke u selu Izvor kod Paraćina.

Novčanu pomoć su pripadnici ove jedinice iz sastava Komande za obuku uručili sestrinstvu manastira, koje već decenijama vodi brigu o osobama ometenim u razvoju.

Uručenjem ove pomoći nastavlja se niz humanih akcija koje pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnim operacijama sprovode, sada već tradicionalno, kako u zemlji angažovanja tako i u Republici Srbiji po povratku iz misije, i koje osim humanog aspekta doprinose i uspostavljanju međusobnog poverenja između pripadnika Vojske Srbije i lokalnog stanovništva.

Pripadnici voda za zaštitu snaga su u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu bili angažovani od avgusta prošle godine do početka marta, i za to vreme su, u složenim bezbednosnim uslovima u ovoj bliskoistočnoj zemlji, realizovali sve postavljene zadatke u skladu sa mandatom misije i na dostojan način reprezentovali Vojsku Srbije i Republiku Srbiju.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave