NaslovnaNovostiHumana akcija pripadnika VS

Humana akcija pripadnika VS

Pripadnici Vojske Srbije koji su u sastavu voda za zaštitu snaga učestvovali u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu prošle nedelje su, po povratku iz misije, uručili novčanu pomoć Domu za osobe ometene u razvoju pri Manastiru Svete Petke u selu Izvor kod Paraćina.

Novčanu pomoć su pripadnici ove jedinice iz sastava Komande za obuku uručili sestrinstvu manastira, koje već decenijama vodi brigu o osobama ometenim u razvoju.

Uručenjem ove pomoći nastavlja se niz humanih akcija koje pripadnici Vojske Srbije angažovani u mirovnim operacijama sprovode, sada već tradicionalno, kako u zemlji angažovanja tako i u Republici Srbiji po povratku iz misije, i koje osim humanog aspekta doprinose i uspostavljanju međusobnog poverenja između pripadnika Vojske Srbije i lokalnog stanovništva.

Pripadnici voda za zaštitu snaga su u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Libanu bili angažovani od avgusta prošle godine do početka marta, i za to vreme su, u složenim bezbednosnim uslovima u ovoj bliskoistočnoj zemlji, realizovali sve postavljene zadatke u skladu sa mandatom misije i na dostojan način reprezentovali Vojsku Srbije i Republiku Srbiju.

Autor

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime
Captcha verification failed!
CAPTCHA korisnički rezultat nije uspeo. Molimo Vas da nas kontaktirate!

Povezani članci

Ostanite povezani

2,116FanovaLajkuj
3,432PratilacaZaprati
751PratilacaZaprati
479PratilacaZaprati

Najnovije objave