NaslovnaNovostiObilazak obuke tenkovskih jedinica na Orešcu

Obilazak obuke tenkovskih jedinica na Orešcu

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas pripadnike tenkovskog bataljona iz sastava Druge brigade kopnene vojske koji realizuju obuku na poligonu „Orešac“.

Tokom obilaska, načelnik Generalštaba je prisustvovao uvežbavanju posada tenkova M-84 i realizaciji školskih gađanja, i tom prilikom se uverio u visok nivo obučenosti tenkista za realizaciju vatrenih zadataka.

Zajedno sa pripadnicima tenkovskog bataljona gađanje je danas izvršio i general Mojsilović, radi kondiciranja i pripreme za realizaciju bojevih gađanja na kojima planira da učestvuje u narednom periodu.

Uvežbavanja tenkovskih posada na automatizovanom strelištu „Orešac“, na kojem se izvode pripremna i školska gađanja oklopnih jedinica,  predstavljaju pripremu za bojeva gađanja i učešće na taktičkim vežbama, koje ovu jedinicu očekuju tokom godine. 

General Mojsilović je, nakon uspešno realizovanih gađanja, u razgovoru sa pripadnicima bataljona pohvalio njihovu motivisanost i zalaganje koje pokazuju u svakodnevnom radu i obuci, i izrazio očekivanje da će tako nastaviti i ubuduće kako bi ova jedinica očuvala i unapredila sposobnosti za realizaciju svih dodeljenih zadataka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave