NaslovnaNovostiSvečani početak obuke najmlađe generacije vojnika

Svečani početak obuke najmlađe generacije vojnika

U centrima za osnovnu obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu danas je svečano počela obuka vojnika na služenju vojnog roka generacije „mart 2022“.

Vojnici su u prethodnih nekoliko dana prošli period prilagođavanja, upoznali se sa organizacijom života i rada u Vojsci Srbije, zadužili lično naoružanje i pripremili se za početak intenzivne obuke.

Narednih pet nedelja, oni će se u centrima za osnovnu obuku osposobljavati za rukovanje ličnim naoružanjem i izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, savladaće sadržaje iz strojeve obuke i Pravila službe i značajno će unaprediti svoje fizičke sposobnosti.

U nastavku služenja vojnog roka vojnici će biti raspoređeni u centre za specijalističku obuku, gde će se osposobljavati za specijalnosti u okviru rodova i službi, a potom će, do završetka vojnog roka, u jedinicama Vojske Srbije biti na kolektivnoj obuci i uključeni u realizaciju svakodnevnih zadataka.

I ova generacija vojnika pokazuje izuzetnu motivisanost za služenje vojnog roka i zadovoljstvo uslovima života i rada u centrima za obuku, koji su u prethodnom periodu, kao i vojnička primanja, značajno poboljšani.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave