NaslovnaNovostiNova generacija vojnika na služenju vojnog roka

Nova generacija vojnika na služenju vojnog roka

U centrima za obuku Vojske Srbije u Somboru, Valjevu i Leskovcu na dobrovoljno služenje vojnog roka primljeni su vojnici generacije „mart 2022“.

Po dolasku u kasarne, vojnici su prošli obavezne preglede, zadužili naoružanje i opremu i potom raspoređeni u jedinice, gde su ih komandiri upoznali sa pravima, obavezama i zadacima tokom služenja vojnog roka.

Mladi vojnici će u narednih mesec i po dana proći osnovnu individualnu obuku, nakon čega će dalje služenje vojnog roka nastaviti u centrima za specijalističku obuku.

Tokom osnovne obuke vojnici će savladati sadržaje iz strojeve obuke, pravila službe i obučavati se za rukovanje ličnim naoružanjem, izvođenje osnovnih taktičkih radnji i postupaka u borbi, uz neprekidno podizanje nivoa fizičke osposobljenosti.

Služenje vojnog roka traje šest meseci i obuhvata tromesečnu osnovnu i individualnu specijalističku obuku u centrima Komande za obuku, a zatim kolektivnu obuku i aktivno uključivanje u život i rad jedinica Vojske Srbije do završetka vojnog roka.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave