NaslovnaNovostiPripadnici VS odlaze na EU misiju u Somaliju

Pripadnici VS odlaze na EU misiju u Somaliju

U Generalštabu Vojske Srbije danas je održana svečanost povodom ispraćaja novog kontingenta Vojske Srbije u misiju Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Somalije.

U sastavu našeg kontingenta, koji će narednih šest meseci izvršavati zadatke u zoni operacije, su štabni oficir na dužnosti šefa sanitetske službe u misiji i medicinski tim koji će biti zadužen za primarnu zdravstvenu zaštitu pripadnika međunarodnih snaga stacioniranih na aerodromu u Mogadišu. 

Vojska Srbije je učešće u vojnoj operaciji Evropske unije za obuku bezbednosnih snaga Somalije EUTM započela 2012. godine, a do sada je u ovoj misiji bilo angažovano naših 95 lekara i medicinskih tehničara, na dužnostima u komandi i sanitetskom timu.

Današnjem ispraćaju su prisustvovali načelnik Operativne uprave (J-3) Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Želimir Glišović i ambasador Evropske unije u Republici Srbiji Njegova ekselencija Emanuele Žiofre.

Angažovanjem u vojnim operacijama Evropske unije, koje se realizuju u okviru zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, Vojska Srbije daje doprinos evropskim integracijama naše zemlje i očuvanju mira u svetu.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave