NaslovnaNovostiObuka budućih podoficira VS

Obuka budućih podoficira VS

U Centru za obuku i usavršavanje podoficira „Narednik Milunka Savić“ u toku je obuka polaznika Osnovnog kursa za podoficire, 19. po redu koji se realizuje u ovom specijalizovanom centru Vojske Srbije.

Obuku prolaze profesionalni vojnici koji su prethodno uspešno završili Liderski kurs i svojim rezultatima u jedinici pokazali da su spremni za ovaj nivo usavršavanja. Oni će se tokom šest meseci, koliko Osnovni kurs za podoficire traje, osposobljavati za početne podoficirske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

U okviru prvog – zajedničkog modula, koji se sada realizuje polaznici se obučavaju za komandovanje odeljenjem, izvršavanje opštih taktičkih zadataka i izvođenje osnovne individualne i opštevojne obuke. Posebna pažnja se poklanja usvajanju znanja i veština neophodnih za uspešno  komandovanje odeljenjima tokom izvođenja taktičkih radnji u borbenim dejstvima. 

Po završetku prvog modula buduće podoficire očekuje specijalistička obuka za dužnosti zamenika komandira odeljenja u okviru svog roda ili službe, a potom i tronedeljno stažiranje u jedinicama Vojske Srbije. Oni koji uspešno savladaju sve module biće unapređeni u čin vodnika i raspoređeni na odgovarajuće podoficirske dužnosti u jedinicama Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave