NaslovnaOružjeNovo OružjeSpreman za takmičenja CZ P-10F

Spreman za takmičenja CZ P-10F

CZ P-10F Competition-Ready pištolj dolazi iz fabrike odmah spreman za takmičenja u IPSC, IDPA, USPSA i sve ostale slične streljačke sportove

Mnoge pištolje uz određene adaptacije možete prenamenovati takmičenju. Kako ne bi gubili vreme na skupe dodatke CZ je razvio liniju CZ P-10F Competition i napravio takmičarsku varijantu spremnu odmah po kupovini za takmičenja. Nadogradnje koje konkurenti moraju nabavljati često nisu jeftine i oduzimaju vreme koje na primer možete iskoristiti praktičnom vežbom.

Pištolj CZ P-10F Competition Ready

Produženom navlakom P-10, koja pokriva cev dužine 127 mm (5”), CZ je kreirao pištolj sa dužom nišanskom linijom i sporijim, blažim trzajem, što pogoduje sportskom, takmičarskom gađanju.   P-10F se lako prepoznaje po ‘’zlatastom’’ (Titanium Nitride) odsjaju na cevi, obliku obarače, osnovi (poklopcu dna) okvira ali, najuočljiviji je zbog produžene nišanske liniije. 

CZ P-10F oprema:
  1. Apex Tactical (Apex Tactical Specialties) uvećanim dugmetom utvrđivača okvira; 
  2. Apex Tactical produženom polugom hvatača (zadržača) navlake; 
  3. HB Industries zadnjim poklopcem navlake; 
  4. HB Industries obaračom;
  5. tri rezervna okvira sa aluminijumskim Henning Group osnovama
  6. Usavršenom geometrijom ležišta metka i rampe za punjenje što garantuje veću pouzdanost prilikom korišćenja municije različitih proizvođača.

Ove nadogradnje se mogu uraditi i samostalno, na običnom P-10F, što, na prvi pogled, predstavlja uštedu. No, ako se uzmu u obzir troškovi isporuke, dodatni okviri i premaz od titanijum nitrida, očito je da se vise isplati kupiti originalni P-10F Competition Ready. Osim toga, kućna adaptacija zahteva stručno produženje nišanske linije i smanjenje energije trzanja što se postiže samo proužavanjem navlake i cevi. 

Pucanje iz CZ-a

Pisac ovih redova je na još 2021 imao priliku da ispali nekoliko metaka iz CZ P-10F Competition Ready i zaključio je da je pravo zadovoljstvo pucati iz njega. Agresivna tekstura drške deluje isuviše abrazivno u odnosu na onu na nekim manjim modelima. Međutim, kada se oružje čvrsto drži u šaci, u kombinaciji sa dužim rukohvatom, uravnoteženom težinom i glatkim, dugim hodom navlake, postiže se mirno, ravno pucanje sa lakim praćenjem cilja. U prvom momentu stiče se utisak da meta tipa dueling tree zahteva veću energiju zrna. No, cev dužine 127 mm (5”) omogućava zrnu kalbra 9 mm dovoljno energije da obori sve mete. Osim toga, kako se strelac privikavao na duži hod navlake, postizao je sve veću kadencu.

Specifikacija CZ P-10F:

  • Predviđena maloprodajna cena (MSRP) $999.00
  • Kalibar: 9mm Luger
  • Kapacitet okvira: 19+1
  • Ram: Polimer ojačan karbon fiberom
  • Način opaljenja: udaračem
  • Nišani: Fiber-optički prednji 
  • Cev: hladno kovana, presvučena titanijum-nitridom 
  • Dužina cevi: 127 mm (5”)
  • Ukupna dužina: 216 mm (8.5”)
  • Širina: 32 mm (1.26”)
  • Masa: 850 g  (30oz)
  • Kočnice: blokada udarne igle, osigurač obarače

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave