NaslovnaOružjeNovo OružjeCZ TS2: nova generacija oružja za IPSC

CZ TS2: nova generacija oružja za IPSC

CZ (Ceska Zbrojovka) je krajem 2020 godine predstavila svoj novi poluautomatski sportski pištolj TS (Tactical Sport) 2. Oružje je dostupno u tri varijante, u kalibrima 9 mm i .40.  Novi CZ TS2 predstavlja tehnološku inovaciju u odnosu na originalnu liniju Tactical Sport  a optimiziran je za Standard Division IPSC takmičenja.

https://www.facebook.com/egwct/photos/a.538017059561129/3997293226966811

Novo takmičarsko oružje je Češka Zbrojovka razvijala uz pomoć vrhunskih IPSC takmičara, uključujući i šampiona Eric Grauffel-a. CZ TS2, navodno, iako je evoluirao iz CZ-75 TS, predstavlja potpuno novu liniju koja nema zajedničkih komponenti sa uzorom (uz izuzetak okvira i nekih manjih delova). Modifikovani ram, nova geometrija navlake, primena najkvalitetnijih materijala (čelika i aluminijuma), uz korišćenje  najsavremenijih CNC mašina u kombinaciji sa stručnom ručnom doradom i sklapanjem, sa tolerancijama koje idu do 0.01 mm, doprineli su da se tržištu ponudi zaista vrhunski pištolj.  Vrhunski proces proizvodnje i sklapanja direktno su uticali na povećanje preciznosti, cikličnosti i veka trajanja.  Novi CZ TS 2 je, kao što je rečeno, dostupan u tri varijante: Standard, Deep Bronze i Racing Green.

Standard i Racing Green imaju crnu navlaku i ram u kombinaciji sa  sivo ili svetlo zeleno eloksiranim aluminijumskim koricama, dnom okvira i dugmetom držača okvira.  Deep Bronze  se ispotučuje sa ramom presvučenim  Cerakote tankoslojnom keramičkom oblogom boje ‘’opreljene bronze’’ i ostalim komponentama od ‘’crnog’’  aluminijuma. Sve varijante imaju niz zanimljivih specifičnosti kao što su: ‘’agresivno’’ čekirane površine rukohvata, dugme okvira i prednji luka branika obarače, što omogućava siguran hvat oružja u svim situacijama; glatka samo SA obarača sa kratkim hodom; nisko profilni oroz-udarač; zareze na oba kraja navlake radi brže i sigurnije manipulacije; dodatak od duraluminijuma na dnu okvira radi bržeg punjenja; podesivi zadnji nišan i 11 mm fiber-optički prednji nišan; poluga kočnice i osigurača na ramu.

Sve varijante imaju cev od nerđajućeg čelika dužine 134 mm, polirane do sjaja ‘’ogledala’’; oružje ima ukupnu dužinu od 225 mm a masu od 1350 grama. Standardni okvira prima 20 metaka 9x19mm ili 9×21 IMI a u pripremi je i model za municiju  .40 Smith & Wesson.

S obzirom da je popularnost IPSC i USPSA takmičenja u stalnom porastu ali da tržište ima ograničenu ponudu kako za početnike tako i za profesionalce, CZ tvrdi da njihov novi pištolj TS2 trenutno predstavlja najbolju opciju.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave