NaslovnaNovostiObuka za upravljanje terencima u mirovnim operacijama

Obuka za upravljanje terencima u mirovnim operacijama

U Bataljonu za obuku saobraćajne službe u Kraljevu prethodne nedelje je realizovana obuka pripadnika Vojske Srbije za upravljanje terenskim motornim vozilima u mirovnim operacijama.

Obuka za upravljanje terencima u mirovnim operacijama

Cilj jednonedeljne obuke je da se oficiri koji su predviđeni za štabne dužnosti u mirovnim misijama osposobe za bezbedno upravljanje terenskim vozilima i steknu neophodna znanja za održavanje pratećih uređaja i sistema.

Obuka za upravljanje terencima u mirovnim operacijama

U prvom delu osposobljavanja, oficiri su na motornim vozilima „difender“ i „puh“ prošli teorijsku i obuku u vožnji na javnim putevima, nakon čega su na poligonu „Beranovac“ kod Kraljeva realizovali najzahtevniji deo obuke – upravljanje vozilom u terenskim uslovima.

Savlađivanjem prepreka na terenskom poligonu, izgrađenom na osnovu iskustava iz mirovnih operacija, pripadnici Vojske Srbije su stekli neophodne veštine za upravljanje vozilima na teško prohodnom terenu, koji neretko na ispit stavlja sposobnosti vozača i tehničke mogućnosti vozila.

Obuka u vožnji terenskih motornih vozila predstavlja obavezan deo sveobuhvatnih priprema pripadnika Vojske Srbije koji se u mirovnim operacijama angažuju na pozicijama vojnih posmatrača, štabnih oficira i vozača, kako bi bili u potpunosti spremni za realizaciju svih zadataka koji ih mogu očekivati u zoni operacije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave