NaslovnaMornaricaSpecijalistička obuka u rečnoj flotili VS

Specijalistička obuka u rečnoj flotili VS

Vojnici brodarske specijalnosti koji su dobrovoljno služenje vojnog roka započeli u decembru prošle godine realizuju intenzivnu specijalističku obuku u jedinicama Rečne flotile.

Oni su na rečne višenamenske brodove i brod posebne namene „Kozara“, gde se osposobljavaju za dužnosti brodaraca, raspoređeni nakon što su uspešno savladali sve sadržaje individualne osnovne obuke u centrima Komande za obuku.

Početni deo obučavanja na brodovima realizuje se na sidrištu i obuhvata obuku za pravilnu upotrebu palubnih sredstava, izvođenje palubarskih radova i uvežbavanje postupaka tokom opštih brodskih pokreta. Potom sledi kolektivna obuka za izvršavanje zadataka u plovidbi i realizacija gađanja iz brodskog naoružanja.

Vojnici roda rečnih jedinica tri četvrtine vojnog roka služe ukrcani na plovnim objektima i sredstvima u Rečnoj flotili, kako bi se prilagodili na specifične brodske uslove i savladali složene sadržaje obuke koji zahtevaju posebne sposobnosti, maksimalnu koncentraciju i timski rad.
Zahvaljujući posvećenosti komandira, instruktora i svih članova posade, vojnici se brzo privikavaju na brodski ambijent, a većina njih po završetku služenja vojnog roka konkuriše za prijem u Vojsku Srbije u svojstvu profesionalnog vojnika na službi u Rečnoj flotili.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave