NaslovnaNovostiU toku su obuke u Gardi VS i tenkovske posade Prve brigade...

U toku su obuke u Gardi VS i tenkovske posade Prve brigade KOV

Obuka vojnika u Gardi Vojske Srbije

Vojnici generacije „septembar 2021“ koji su na drugi period dobrovoljnog služenja vojnog roka upućeni u Gardu prolaze obuku za izvršavanje kolektivnih zadataka jedinice u kasarni „Dedinje“ u Beogradu.

Nakon što su u centrima Komande obuku uspešno savladali sve sadržaje individualne obuke, vojnici u ovom periodu imaju priliku da usvoje raznovrsna znanja i upoznaju se sa specifičnim zadacima koje realizuje ova elitna jedinica Vojske Srbije.

Vojnici se u Gardi osposobljavaju za realizaciju vojnih počasti, obavljanje službe obezbeđenja objekata i ljudi, rukovanje različitim streljačkim naoružanjem te upotrebu telekomunikacionih sredstava, u skladu sa specijalnostima za koje su regrutovani, uz akcenat na vrhunsku strojevu izgrađenost, koja mora da krasi svakog gardistu.

Po završetku služenja vojnog roka vojnicima će biti ponuđena mogućnost zaposlenja u Vojsci Srbije, a najveći broj njih će konkurisati za službu u Gardi, gde će u svojstvu profesionalnog vojnika obavljati odgovorne dužnosti na realizaciji protokolarnih državnih aktivnosti i obezbeđenju objekata od vitalnog značaja za Republiku Srbiju.

Redovna obuka tekvoskih posada u Prvoj brigadi kopnene vojske

U tenkovskom bataljonu Prve brigade kopnene vojske u toku je redovna kolektivna obuka profesionalnog sastava i vojnika na služenju vojnog roka roda oklopnih jedinica na tenkovima M-84.

Nakon teoretskih sadržaja u učionicama i kabinetima, posade tenkova uvežbavaju praktične radnje na trenažerima za popunu tenkovskog topa, simulatorima za obuku u nišanjenju i gađanju, kao i rukovanje sistemom za upravljanje vatrom i kolektivnim naoružanjem na tenkovima. 

U nastavku sledi realizacija taktičkih vežbi i programskih bojevih gađanja, kada će u praksi biti proverena vatrena osposobljenost i obučenost posada za realizaciju namenskih zadataka – uništavanje neprijateljskih oklopnih vozila, žive sile i drugih borbenih sredstava.

Tenkovi M-84 su osnovno borbeno sredstvo tenkovskih bataljona u sastavu brigada kopnene vojske. Namenjeni su za brza, smela, iznenadna i snažna borbena dejstva, pre svega u izvođenju ofanzivne komponente borbenih operacija, ali i u protivoklopnoj borbi, što im obezbeđuje vodeću ulogu i značaj u prvoj i drugoj misiji Vojske Srbije.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave