NaslovnaNovostiMinistarstvo odbrane poziva kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane poziva kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka

Ministarstvo odbrane pozvalo je danas sve zainteresovane kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka pod oružjem u 2022. godini, da podnesu svoje prijave.

Pravo da šest meseci budu deo stroja Vojske Srbije imaju svi zdravstveno sposobni državljani naše zemlje koji u 2022. godini navršavaju od 19 do 30 godina, a koji prethodno nisu odslužili vojni rok sa oružjem, ističe se u saopštenju.

Ministarstvo odbrane poziva kandidate za dobrovoljno služenje vojnog roka

Prijavljivanje za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire, osim u centrima Ministarstva odbrane u jedinicama lokalne samouprave, od nedavno je moguće i preko portala e-uprave, uz posedovanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata, ali i na oko 1.500 šaltera Javnog preduzeća “Pošta Srbije” širom naše zemlje.

Osim olakšane procedure prilikom prijavljivanja za dobrovoljno služenje vojnog roka, od nedavno su značajno povećane i plate, koje sada u proseku iznose oko 35.000 dinara mesečno. Skraćene i pojednostavljene procedure konkurisanja za status profesionalnog vojnika očekuju sve one koji posle odsluženog vojnog roka budu poželeli da svoju profesionalnu karijeru nastave u Vojsci Srbije.

Više informacija u vezi sa prijavljivanjem za dobrovoljno služenje vojnog roka sa oružjem u Vojsci Srbije u 2022. godini zainteresovani kandidati mogu da dobiju u centrima Ministarstva odbrane u svojim opštinama.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave