Naslovna Novosti Iskander-M rakete uništile ukrajinske vozove napunjene Leopard 2 tenkovima u Harkovu

Iskander-M rakete uništile ukrajinske vozove napunjene Leopard 2 tenkovima u Harkovu [VIDEO]

9
iskander m rakete uništile ukrajinski voz pun tenkova u harkovu
iskander m rakete uništile ukrajinski voz pun tenkova u harkovu
google news

Ruska vojska napala je železničku stanicu u oblasti Harkova dok su ukrajinske snage iskrcavale vojnu opremu.

Video snimci napada pojavili su se na mreži 30. juna. Na snimcima se vidi kako taktičke balističke rakete Iskander-M pogađaju nekoliko vozova u stanici, uključujući i jedan napunjen sa nekoliko glavnih borbenih tenkova.

Nekoliko tenkova nemačke proizvodnje Leopard 2 je prijavljeno među onima koji su uništeni u napadu.

Ukrajinska vojna oprema navodno je bila poslata na front u Harkovu pre nego što bude otkrivena i uništena.

Samo dan ranije, sličan napad prijavljen u Zaporoškoj oblasti

Nekoliko Iskander-M je udarilo u trenutku dok su ukrajinske snage gomilale vojnu opremu. U napadu su navodno uništeni oklopni transporteri i sistemi protivvazdušne odbrane, a o događaju smo već pisali.

U objavi na društvenoj mreži X, ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je nakon napada govorio o 7 mrtvih, uključujući 2 dece.

Čim se u dometu otkrije cilj visoke vrednosti nastupa Iskander

Ruska vojska je drastično pojačala korišćenje sistema Iskander u poslednjih nekoliko meseci, oštetivši ili uništivši desetine ukrajinskih ciljeva od visokog značaja, uključujući one koje je nedavno isporučio Zapad.

Poslednjih meseci, ruska vojska je počela da se više oslanja na raketu za brzo gađanje novootkrivene vojne opreme visoke vrednosti.

O udarima sistema Iskander izveštaji dolaze gotovo svakodnevno, a zahvaljujući ruskim izviđačkim bespilotnim letelicama, svi su praćeni i snimcima preciznih udara. Dva dana ranije smo pisali kako je Iskander digao u vazduh još jedan ukrajinski sistem S-300PS.

Dan pre toga Iskander-M pogodio je još dva sistema M142 HIMARS i M270 MLRS američke proizvodnje ukrajinskih snaga. Nedelju dana ranije, instant karma sustigla je ukrajinsku posadu HIMARS MLRS. Odmah nakon lansiranja stigao im je isti Iskander.

Iskander-M ima domet od skoro 500 kilometara. Može biti naoružan različitim konvencionalnim bojevim glavama, uključujući bojevu glavu kasetne municije, bojevu glavu sa pojačanom eksplozijom sa eksplozivom gorivo-vazduh, visokoeksplozivnu fragmentacionu bojevu glavu, penetrator tla za razbijanje bunkera i elektromagnetni impulsni uređaj za antiradarske misije.

Visoko manevarska raketa je vođena inercijalnim navigacionim sistemom uz pomoć GLONASS-a. Takođe može biti opremljen optičkim tragačem sa digitalizovanim sistemom korelacije područja za mapiranje scene za terminalno navođenje.

Rusija je povećala proizvodnju raketa Iskander-M nakon početka svoje “specijalne vojne operacije” u Ukrajini pre više od dve godine.

iskander
iskander

Svaki put kad se spomene Iskander, zna se da je negde u Ukrajini nastala prilična šteta. Visoko manevarska raketa je vođena inercijalnim navigacionim sistemom uz pomoć ruskog GLONASS-a. Takođe može biti opremljen optičkim tragačem sa digitalizovanim sistemom korelacije područja za mapiranje scene za terminalno navođenje.

Ovo je jedno od retkih ruskih (sovjetskih) sredstava koje je dobilo lično ime. Ili dobijaju imena po biljkama (vasiljok, ljepestok, akacija, gvozdika, hrizantema, maslačak), ili po konstruktorima. Da je Iskander zaista iskušenje svake PVO, kao i detaljnu studiju o sistemu možete pročitati klikom ovde.

9 KOMENTARA

  1. Ovi tvoji fudbaleri izgubiše 1.kolo pa ste svi oklembesili pivske trbušine a ovamo pričaš o Rusima da piju umesto da oh pohvališ što vas NACI pakt ne bodu vakcinama za depopulaciju i ne naganjaju vas po stanovima što je umalo došlo. Ali pošto si šabanesku da to skontaš, platićeš dal kada vas aneri gurnu u leđa pa na I.front, da li emigracijom trbohom za kruhom ili ćeš da popušiš životinjarenje u KROmanjoniji pa da kopaš boce i kupuješ luk, mrkvu i krompir na komad.

  2. Ovi tvoji fudbaleri izgubiše 1.kolo pa ste svi oklembesili pivske trbušine a ovamo pričaš o Rusima da piju umesto da oh pohvališ što vas NACI pakt ne bodu vakcinama za depopulaciju i ne naganjaju vas po stanovima što je umalo došlo. Ali pošto si šabanesku izgubljen da to skontaš platićeš dal kada vas ameri gurnu u leđa pa na I.front, da li emigracijom trbuhom za kruhom ili ćeš da poduvaš životinjarenje u KROmanjoniji pa da kopaš boce i kupuješ luk, mrkvu i krompir ma komad

  3. Kraj rata se bliži kraju,
    zna se ko je gubitnik u ovom nepotrebnom krvoproliću.
    Šteta što autor ovog rata zadovoljno trlja руке.

    15
  4. Gebre-Isus Pedros, stručnjak, naučnik, znanstvenik, stožeraš, filantrop, demokrat, vakcinaš, ćoek !

    Super, direktno iz nemačke pa na smetlište, pravo mesto za nemačko oružje 😉

    23

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version