Naslovna Novosti Maler? Zelenski obišao Pokrovsk, grad kojem se Rusi opasno približavaju: „Poslaću zvaničnike...

Maler? Zelenski obišao Pokrovsk, grad kojem se Rusi opasno približavaju: „Poslaću zvaničnike iz Kijeva na front“

5
zelenski u pokrovsku
zelenski u pokrovsku u junu mesecu 2024 godine
google news

U poslednja 24 časa, odnosno između 25. i 27. juna, ruska vojska je najviše napredovala na pravcu Avdijevka, u Donjecku. Konkretno u ovom sektoru fronta, Rusi su proširili oblast koju kontrolišu na nekoliko mesta, uključujući i šumovitu oblast severno od obližnjeg sela Sokol.

Sa druge strane, u ukrajinskom vojnom rukovodstvu dolaze promene, jer „činovnici ne mogu da sede u bezbednom Kijevu, a da donose ispravne odluke odatle“, smatra Zelenski.

U Donjeckoj oblasti danas se najteže borbe vode u pravcu Avdijevke i u oblasti grada Krasnogorovke, gde se u centru grada i na njegovom severoistoku sukobljavaju Rusi i Ukrajinci. Stižu informacije da ruske trupe napreduju duž reke Lozovaja.

U pravcu Vremevskog, prema izvorima ruskih medija, moskovska vojska je tokom jučerašnjih dana odbijala ponovljene ukrajinske kontranapade. Sada se najteže borbe na ovom sektoru fronta zapažaju na zapadnoj strani naselja Staromajorskoje.

I na kraju još jedan vatreni front čini se da je onaj od Razdolovke u pravcu Severska. Konkretno, navodi se da je ruska zastava podignuta u naselju Razdolovka, što ukazuje na njegovo okupiranje od strane ruske armije.

Prethodno su ruske trupe napredovale zapadno od sela Razdolovka, dok se ukrajinska grupacija u naselju našla se u džepu vatre.

Zelenski u Pokrovsku

Juče su mediji objavili dolazak ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog u grad Pokrovsk, koji se nalazi u pravcu Avdijevke, odnosno u Donjeckoj oblasti.

Ovaj grad se nalazi zapadno od Avdijevke i Rusi mu se preteći približavaju. U pitanju je najvažniji grad u Ukrajini zapadno od Avdijevke i iz tog razloga ga je Zelenski izabrao za svoju posetu.

Ukrajinski predsednik je nekoliko puta posetio liniju fronta od početka rata na različitim lokacijama. Podsetimo, nekoliko gradova koje je obišao su nedugo zatim pali u ruske ruke. U Avdijevki je nekoliko nedelja pred gubitak grada odlikovao ukrajinske vojnike.

Između ostalih, otišao je i u Bahamut, gde se mesecima vodila jedna od najkrvavijih bitaka u ratu, pre nego što je grad otišao u ruke Rusima.

Međutim, nisu sva mesta pala nakon posete ukrajinskog predsednika. Časov Jar, gde je Zelenski bio pre čak dva meseca, i dalje uspeva da odoli ruskim napadima.

Zelenski je na licu mesta najavio novog komandanta združenih snaga ukrajinskih oružanih snaga Andreja Gnatova. Kao što smo već preneli, Gnatov je zamenio Jurija Sodola.

Postoji velika verovatnoća da će u bliskoj budućnosti doći i do drugih promena u vojnom vrhu ukrajinske vojske, ocenjuju stručnjaci.

„U Kijevu će biti odvojena diskusija, uključujući razgovore sa vladinim zvaničnicima koji bi inače trebalo da budu ovde, na mestima blizu fronta gde su ljudima potrebna hitna rešenja.

Ova rešenja se ne mogu naći iz Kijeva. Iznenađen sam činjenicom da nekoliko funkcionera nije bilo u ovom gradu po 6 meseci ili više. O njima ću doneti odgovarajuće odluke“, rekao je ukrajinski predsednik, potvrđujući glasine o reformama u bliskoj budućnosti.

5 KOMENTARA

  1. Hahaha, koji lik smešan, luzer, pekinezer, glumi gadnog tipa 😂. Znači sve se vidi na njuški. Jehovsko-isusovski prevarant. Koji smrad moraš biti da za dolare guras ljude u rat i smrt da bi kupio za njih hotele, kazina, kuće…Al, je li, on je pripadnik izabranog naroda od samog vrhovnog boga, moral i savest utrenirana u tori/bibliji, sve puca kod njih od morala i ispravnosti, evo vidimo kako je strog na to kad neko pije alkohol, dok on sam nije ta ništa kriv 😏. Nadam se da će i on i porodica mu biti dezintegrisani od fab 3.000.

    50

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version