Naslovna Novosti Bahmut pao?

Bahmut pao?

0
img 5250
img 5250
google news

Jevgenij Prigožin je 20. maja napravio video-zapis na kome se pojavljuje u borbenoj uniformi ispred stroja boraca koji držeruske zastave i ”Vagnerove” transparente. ”Danas, u 12 sati, Bahmut je potpuno zauzet”, rekao je Prigožin.

U daljemizlaganju, napomenuo je da će se njegove snage 25. maja povućiiz Bahmuta na odmor i preobuku. ”Momci su jurišali u ovaj grad 224 dana. Ovde su se borili samo pripadnici ČVK ‘Vagner’.

Kao što je rekao Konašenkov (portparov OS RF), nije bilo vazdušno-desantnih snaga ili bilo koga drugog ko bi mogao da nampomogne. Pomogli smo sami sebi. Borili smo se ne samo saOružanim snagama Ukrajine u Bahmutu”.

Sergej Čerevati, portparol Istočne grupe Oružanih snagaUkrajine, odmah je ovo negirao za izveštače Rojtersa: ”Ovo nijetačno. Naše jedinice nastavljaju borbu u Bahmutu”.

Prema rečima zamenice ministra odbrane Ukrajine Ane Maljar, situacija za Ukrajinu u Bahmutu je ”kritična”, ali njene Oružanesnage i dalje kontrolišu niz objekata. ”U Bahmutu se vode teškeborbe. Situacija je kritična.

U isto vreme naše trupe drže liniju u rejonu Samoljeta. Danas naši branioci kontrolišu određeneindustrijske i infrastrukturne objekte u okruženju i privatnomsektoru”, rekla je Ana Malar.

Bez nezavisnih izvora nemoguće je sa sigurnošću tvrditi kogovori istinu. Tačno se zna da je 24 časa ranije Vagnerovimsnagama preostalo samo da zauzmu zonu ”Samoljotnoe” – prostor oko spomenika MiG-17, koji su Ukrajinci u međuvremenu uništili. Rojters takođe nije mogao da potvrdizauzimanje ”Samoljotnog” a time i samog grada Bahmuta.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version