NaslovnaNovostiNemačka vojna industrija priprema novog „Frankenštajna“: Miks tenka Leopard 2 i sistema...

Nemačka vojna industrija priprema novog „Frankenštajna“: Miks tenka Leopard 2 i sistema PVO Skyranger 35

Pre nekoliko dana na društvenoj mreži X osvanula je fotografija, koja se čini autentičnom nakon što su je verifikovali zapadni analitičari, otkrivajući novo hibridno vozilo, koje je napravio Rheinmetall.

Hibridno vozilo kombinuje trup tenka Leopard 2 sa mobilnom kupolom PVO sistema Skyranger 35, a fotografija “Frankenštajna” Rheinmetalla, sugeriše potencijalnu zamenu za samohodni protivvazdušni topu Gepard 1A2 (SPAAG) izgrađen na šasiji glavnog borbenog tenka.

Svrha opremanja tenka Leopard 2A4 kupolom Skyranger 35 je da se on pretvori u mobilni zemaljski sistem protivvazdušne odbrane, zaključuje sajt Army Recognition.

Skyranger 35 je dizajniran da obezbedi vazdušnu odbranu kratkog dometa od pretnji kao što su bespilotne letelice, helikopteri i niskoleteće letelice, ali i pretnje sa zemlje, koristeći programabilnu municiju da poboljša svoju sposobnost da pogodi male i pokretne ciljeve.

Skyranger poseduje top od 35 mm koji može da ispali do 1.000 metaka u minuti i opremljen je naprednim senzorima za nadzor od 360 stepeni i praćenje ciljeva.

Ovaj PVO sistem kratkog dometa može da radi autonomno ili da se integriše u veće mreže protivvazdušne odbrane, poboljšavajući zaštitu mobilnih jedinica i infrastrukture, kao što je Gepard 1A2.

Skyranger 35 je mobilni sistem protivvazdušne odbrane koji je razvila kompanija Rheinmetall, opremljen topom Oerlikon Revolver kalibra 35 mm sa efektivnim dometom do 4.000 metara.

Sistem uključuje integrisani senzorski paket koji obezbeđuje domet detekcije do 30 kilometara i elektrooptičku/infracrvenu (EO/IR) kameru sa laserskim daljinomerom za automatsko praćenje cilja.

Stoga bi ovo novo vozilo moglo da zameni starije mobilne sisteme protivvazdušne odbrane kao što su Gepard protivvazdušni top ili drugi manje napredne sisteme protivvazdušne odbrane kratkog dometa.

U pogledu performansi, ovo novo vozilo će nadmašiti stari samohodni protivavionski top Gepard 1A2 (SPAAG) koji je podsetimo izgrađen na šasiji glavnog borbenog tenka Leopard 1.

Gepard 1A2 je opremljen sa dva automatska topa Oerlikon KDA kalibra 35 mm, svaki sa brzinom paljbe od 550 metaka u minuti, ukupno 1.100 metaka u minuti. Ovi topovi koriste različite tipove municije od 35 mm, uključujući projektile SAPHEI, HEI i FAPDS, koji imaju efikasan domet protiv vazdušnih ciljeva do 5.000 metara.

gepard pogoden od strane lutajuce municije lancet
gepard pogoden od strane lutajuce municije lancet

Nemačka se sistematski rešava Gepard sistema davajući ih Kijevu u nekoliko navrata do sada. Pre samo nekoliko dana pisali smo o nedavnoj isporuci, kako nesuđeni jordanski protivvazdušni samohodni topovi Gepardi sada ojačavaju ukrajinsku PVO.

Gepardi su takođe uključeni u redovna ažuriranju ruske vojske kada spominju uništene ukrajinske sisteme naoružanja, a kao kobna se ispostavila lutajuća municija Lancet.

4 KOMENTARA

  1. Iskreno se nadam da ovaj put nemcima neće pomoći ni kožne gaće…..toliko su nam zla naneli da je to prosto nepojmljivo.

    • Sile Zapadne Demokratie i njihova Armija NATO , treba da pobiju šta više ruskih agresorskih pacova i njihovih sledbenika srpskih četničkih pacova u genocidnoj Smrdiji !

      5
      1
  2. Niko ne pravi bolje oruzje od Švaba , sve šta je danas u upotrebi ili su pravili oni ili neki drugi sa pokradenom njihovom tehnologijom ! 🤗🇩🇪

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave