NaslovnaNovostiRuski komandosi sa Dalekog istoka stigli u Staromajorskoje i zauzeli skoro celo...

Ruski komandosi sa Dalekog istoka stigli u Staromajorskoje i zauzeli skoro celo naselje [FOTO]

Neprijateljstva se nastavljaju na ukrajinskom ratištu, kako u južnoj oblasti Zaporožja, tako i u Donjeckoj Narodnoj Republici. Ruske jedinice grupe snaga Vostok nastavljaju sa napadima, vršeći racije na naselja Staromajorskoje i Urožajnoje.

Istovremeno, ruska vojska je pogodila dva broda ukrajinske mornarice u Odesi.

Ruski mediji prenose da su njihove trupe postigle značajan uspeh u Staromajorskom, gde su ruski specijalci u poslednjim satima uništili rovove i pešadiju oružanih snaga Ukrajine. Tako se operacija ruske vojske na ovom pravcu nastavlja po planu, tvrde njihovi izvori.

Ruske oružane snage su dobile mostobran zapadno od Staromajorskog i napredovale ka centralnom i severnom delu sela na području širine 2 kilometra i 700 metara dubine.

Kako prenose ruski mediji, ovaj podatak jutros su potvrdili i ukrajinski vojni analitičari. Napad je praćen udarima ruskih dronova.

Ruski komandosi koje smo pomenuli u naslovu dolaze iz baza na Dalekom istoku Rusije. Njihova uloga je da napadnu ukrajinska uporišta prvo koristeći bespilotne letelice, a zatim izvode kopnene napade, otvarajući put ruskoj pešadiji.

S obzirom na sve ovo, na internetu se javlja da je trenutno najveći deo Staromajorskog naselja u Donjecku pod ruskom kontrolom.

Dva ratna broda pogođena u Odesi

U drugim važnim vestima, 31. maja uveče došlo je do udara u ukrajinskoj luci Odesa, usled čega su oštećeni izviđački brod i plovilo ukrajinske mornarice. Ovo su izvestili lokalni izvori.

Prema jednom od ovih izvora, jedna od pogođenih meta bio je brod Golaja Pristan. Ruski mediji javljaju da ima žrtava (mrtvih i ranjenih) među ukrajinskim vojnim osobljem. Nakon napada na lice mesta stiglo je nekoliko kola hitne pomoći.

Informacije koje su se pojavile na internetu opisuju kako ukrajinska mornarica pokušava da sakrije vojnu prirodu svojih plovila, u suštini „maskirajući“ svoje ratne brodove u civilna plovila.

Istovremeno, da bi zaštitio svoju flotu, Kijev stalno premešta svoje brodove od luke do luke. Ova taktika ima za cilj da oteža ruske napore da locira i neutrališe ukrajinske brodove.

Do udara u luci Odesa došlo je ubrzo nakon što su se u primorskom gradu začule druge eksplozije. Ranije su se oglasile sirene upozorenja o neprijateljskom vazdušnom napadu kako u Odesi tako i u brojnim regionima Ukrajine.

15 KOMENTARA

  1. Hm…cudno je to.
    Moze biti nekoliko razloga.
    Prvo mozda je vezba u pitanju, ili ti trening i uvezbavanje jedinica zbog moguce invazije americkih trupa na dalekom istoku.
    Drugo, mozda je i to da fali specijalaca.
    Trece, otvaraju jos neki front.
    Cetvrto je mozda nesto sto niko ne pojmi zbog cega osim njih.

    • aaaahahahahaaaaa….još malo pa angažovače severno korejce, pobio preko 500 hiljada rusa i niko mu neće iči na mobilizaciju…gotov je, rusija je gotova..

      4
      9
      • Aha,evo sad ce ukri da udju u Moskvu,samo sto nisu😂😂😂Pripazite da vam ne izgori Harkov😂😂😂

        4
        1
      • Op evo glodara narkomana.Jesi spremio rublje za vutru…Sam se nadaj I citaj Kiev Post.Nada zadnja umire.Tamo redovno stizu obavjestenja o oborenim Su 34,35 i naravno kinzalima(Ima brojcanik🤣🤣🤣). Svaki dan obore min. 5 suhoja 7 kinzala a o pjesadiji ,tenkovima itd da ne pricam.Superiorni Patriot (bolje da su drva izvlacili sa njim,na sticara i lici) i jos jaci HIMARS pobise sve zivo al samo preko CNN-a tj TV Hooliwood za glavnim ulogama Bajdenom,Zelenskim,Makronom a ove sporedne likove necu ni spominjat.Drzava prije rata sa 44 miliona stanovnika a sad nema ni 18.Maltene pa dvije trecine su rusi sjebali.A Francuzi?A poljaci?ufff a pricas o korejcima na ruskoj strani.Bajo moj mjenjaj dilera pod hitno.
        I da,
        Mjenjaj Euro u Rublje trebace ti😂😂😂

        3
        2
  2. “komandosi” (moš misliti kakvi su komandosi, u gumenim čizmama metalnim šlemovima olovni panciri od 10 kila iz 58e i iskrivljen kalaš) oslobodili selo..aaaaahahahahaaa..BRUKA!

    3
    5

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave