NaslovnaNovostiNoć u Ukrajini donosi nove talase udara u Odesi: Nekoliko velikih ekspozija,...

Noć u Ukrajini donosi nove talase udara u Odesi: Nekoliko velikih ekspozija, pogođena ukrajinska pošta

Noć dolazi u Ukrajinu sa novim ruskim udarima po ciljevima u pozadinskim regionima. U toku noći prvog maja na drugi, južni grad Odesa našao se pod novim talasom ruskih udara.

Snimci iz grada potvrdili su nekoliko velikih eksplozija. Usled napada izbio je veliki požar na magacinima u gradu. Grad je verovatno gađan ruskim raketama Iskander-M.

Napad se dogodio oko 22 sata po lokalnom vremenu, ali bi u narednim satima moglo da bude usmereno na grad još više udara. Kao rezultat toga, uništena su skladišta najveće ukrajinske kurirske kompanije Nova pošta koja se nalazi u mikrookrugu Tairovo u Kijevskom okrugu Odese. Kompanija je potvrdila štetu na svojim objektima.

Prema ruskim izveštajima, skladišta su korišćena za skladištenje ukrajinske i strane vojne opreme. Isti izvori navode da nije tajna da Nova pošta služi potrebama Oružanih snaga Ukrajine. Zbog toga su njeni objekti širom zemlje često izloženi napadima.

Ovo je drugi talas ruskih masovnih udara na ukrajinske vojne objekte u gradu Odesi u poslednja 24 časa. Kao rezultat napada sinoć, uništeno je nekoliko vojnih ciljeva, uključujući i štab ukrajinske Južne operativne komande.

Tekući razorni ruski napadi u regionu Odeske prvenstveno imaju za cilj da osujeti tekuće vojne isporuke NATO-a ratom razorenoj zemlji.

Uništavanje, kako to ruski izvori nazivaju, centara za donošenje odluka u gradu može biti znak ukrajinskoj vojnoj komandi i njihovim zapadnim saveznicima da će Rusija odgovoriti na svaki pokušaj da se projektilima pogodi Krimski most i poluostrvo.

Kako je izvestio veći broj zapadnih vojnih specijalista, Oružane snage Ukrajine planiraju da unište Krimski most u prvom delu maja meseca, verovatno oko 9. maja, kada je u Ruskoj Federaciji predviđeno nekoliko svečanih aktivnosti, uključujući tradicionalnu paradu od Moskva.

Za napad na most ukrajinska vojska razmatra istovremenu upotrebu vazdušnih (ATACMS, Storm Shadow) i morskih sredstava za uništavanje (pomorski dronovi).

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave