NaslovnaNovostiUkrajinski tim dignut u vazduh ruskim preciznim udarom; Retki tenkovi T-80UE-1 stigli...

Ukrajinski tim dignut u vazduh ruskim preciznim udarom; Retki tenkovi T-80UE-1 stigli na ukrajinsko pozorište

T-80UE-1 je nesumnjivo jedan od vodećih borbenih tenkova ruske vojske danas u Ukrajini! Novi računi će sigurno izazvati glavobolju u Kijevu

Novi strašni snimak iz rata u Ukrajini objavljen je pre nekoliko sati na Ks, dok su istovremeno ukrajinski mediji objavili dolazak novih retkih ruskih tenkova T-80UE-1 u Ukrajinu.

Cela ukrajinska grupa očišćena

Tačnije, pre nekoliko sati na platformi X pojavio se snimak koji je snimila kamera ukrajinskog vojnika. Činilo se da se ovaj vojnik sa svojom grupom kreće kroz naselje.

Vojnici su trčali sporim tempom kada je ruski udar precizno pogodio grupu.

Iako u opisu snimka stoji da je cela grupa stradala, na snimku se ne vide posledice eksplozije.

Tamo gde je vidljivo ispaljivanje ruskog udara, ne izgleda da je eksplozija bila dovoljno snažna da ubije sve članove grupe, kojih je bilo više od pet.

Nova serija retkih tenkova u Ukrajini

U drugim nedavnim vestima, ukrajinska publikacija koja se poziva na nedavno objavljeni video i ovaj X izveštava da je ruska vojska rasporedila nove serije glavnih borbenih tenkova T-80UE-1 u Ukrajinu kao deo 4. tenkovske divizije 1. tenkovske armije Kremlja.

T-80UE-1 viđeni u Ukrajini imaju zaštitu od dronova protiv kamikaza na svojim kupolama, a ova verzija ima i druge jedinstvene karakteristike.

Tačnije, verzija T-80UE-1 dolazi sa ažuriranim sistemom za upravljanje vatrom, infracrvenim nišanom tipa Plisa (slično onom koji se nalazi na tenku T-90) i topom 2A46M-4 sa poboljšanim mehanizmom za automatsko snabdevanje municijom koji podržava različite tipove projektila, uključujući perforirajući BOPS.

Iako je T-80UE-1 prilično redak, ovo nije prvi put da je viđen na ukrajinskom ratištu. U proleće 2022. prvi put je primećen u neprijateljstvima, međutim, tada je u Ukrajini delovao samo jedan bataljon T-80UE-1 (oko 31 jedinica).

Razlog zašto je T-80UE-1 redak tenk je činjenica da nikada nije masovno proizveden zbog visoke cene. Iako je T-90M generalno superioran tenk, T-80UE-1 je jedan od najmoćnijih u svojoj klasi.

Ruske snage su ga usvojile 2005. godine, ali nikada nije proizvedeno više od 100 jedinica. T-80UE-1 je u suštini bila nadograđena verzija verzije T-80BV koja se pojavila 2000-ih.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave