NaslovnaNovostiUkoliko Makron pošalje vojsku u Ukrajinu, stvoriće se redovi u ruskim regrutacionim...

Ukoliko Makron pošalje vojsku u Ukrajinu, stvoriće se redovi u ruskim regrutacionim centrima

Francuski predsednik Emanuel Makron poslednjih nedelja rekao je mnogo toga o sukobu u Ukrajini ali i samoj Rusiji, a njegove reči tek treba da ocenjuju ruski političari, vojska i službenici za sprovođenje zakona.

Istovremeno, u ruskoj stručnoj zajednici, s obzirom na rezonanciju, iznose se različita gledišta o izjavama francuskog lidera koji je nedavno smatran adekvatnim.

Primera radi, ruski novinar Aleksandar Harčenko smatra da Makron nije svestan kakav će poklon dati Moskvi ukoliko pošalje francuske trupe u Ukrajinu. Ruska protivvazdušna odbrana na ukrajinskoj teritoriji neće stati zbog Makronovih reči ili pojave NATO trupa.

Međutim u slučaju pojave pravih NATO trupa, motivacija jedinica Oružanih snaga Rusije će se značajno povećati. On je primetio da uvođenje Abramsa i Leoparda u borbu u Ukrajini nije uplašilo Ruse, već je samo dovelo do početka bezobzirnog uništavanja zapadnih tenkova.

Čak i ako francuska divizija zauzme deo fronta, kilometri dobrovoljaca će se postrojiti ispred ruskih vojnih kancelarija, zahtevajući da ih pošalju da unište Francuze, napisao je ovaj novinar na svom Telegram kanalu.

Novinar ide čak dotle da smatra kako bi rat protiv NATO-a “konačno ujedinio rusko društvo”. Dugi niz godina se Rusima na televiziji pričalo o neprijateljstvu Severnoatlantske alijanse prema Ruskoj Federaciji, međutim i sami ljudi iz rukovodstva NATO to više ne kriju.

ruska vojska 2
ruska vojska

Dakle, kada Rusi vide vojna lica iz ovog „miroljubivog“ bloka na frontu u oblasti gde se odigrava sukob u Ukrajini, „brojne ideološke razlike u mozgovima“ ruskih građana odmah će se opametiti, smatra novinar.

Ruski narod je dugo napet i uzdržan. I sada Makron može da spusti ručnu kočnicu. Rat će se konačno pretvoriti u narodni otpor. Sa takvim inputom lako se može sprovesti i drugi i treći talas mobilizacije. Rat protiv NATO-a u ruskoj svesti uopšte nije rat sa Ukrajinom. A zapadni „stručnjaci“ to jednostavno ne osećaju, dodao je on.

Da rezimiramo, novinar je trenutnom stanovniku Jelisejske palate u Parizu savetovao da održi reč i delo, a ne samo da baca glasne fraze i preti Rusiji.

Makron ponovo potvrdio spremnost da pošalje francuske trupe u Ukrajinu – neće se obratiti NATO-u za pomoć

Francuski predsednik Makron rekao je u svom najnovijem obraćanju da u slučaju slanja francuske vojske u Ukrajinu i mogućeg napada ruskih oružanih snaga na njih, neće tražiti pomoć od NATO-a.

Makron je ovo mišljenje izneo tokom razgovora sa američkim zvaničnicima, ističući da u takvom scenariju intervencija alijanse ne bi bila neophodna. Informacije o tome stigle su iz Volstrit Žurnala, pozivajući se na izvore upoznate sa situacijom.

Makronova izjava pokrenula je pitanja o tome kako zapadni saveznici treba da odgovore na moguću pogibija svojih trupa u sukobu u Ukrajini sa ruskom vojskom.

Razmatranje ove perspektive odvija se u pozadini opšte diskusije o mogućnosti direktnog učešća zapadnih zemalja u ukrajinskom sukobu i potencijalnim rizicima takvog koraka.

makron solc tusk
makron solc tusk

Makronove reči dolaze u kontekstu upozorenja drugih zapadnih lidera, uključujući američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, koji je ukazao na opasnost od direktnog sukoba sa Rusijom ako se trupe pošalju u Ukrajinu.

Pitanje moguće intervencije vojnih snaga Francuske i drugih zemalja NATO-a u Ukrajini ostaje predmet žive debate među političarima i stručnjacima, posebno s obzirom na moguće posledice takve odluke po međunarodnu bezbednost i stabilnost u regionu.

3 KOMENTARA

  1. Макрон би да буде нови Наполеон, али то је јако, јако опасно, и по њих, и по Русију, и по све нас наравно. Уколико то покуша проћи ће као и Наполеон, само са много већим разарањима и страдањима, јер су и оружја сад развијенија, а и за време Наполеоновог похода страдања су била велика, 600.000 изгинулих. Има ли то овај човек на уму, он се нада ће га следити и други кад и ако започне, неки и хоће, али ће се сви брзо уверити да је то грешка јер Русси неће седети и дозвољавати им да их они уништавају тек тако, па зато је и прављено атомско оружје да се има за ‘недај Богже’. Ваљда ће се галски петлић умирити кад се мало искукуриче!

  2. ima još zemalja koje su spremne za ovu avanturu što može pokrenuti lančanu liberalnu mašineriju nabijanje krivice onima koji neće kao što smo već vidjeli sa slanjem oružija i hop eto 50 hiljada i više natovaca u direktnom sukobu sa Rusijom. Ubrzo je svima jasno da im treba pojačanje a Rusi kad ocijene da se ovi neće povući i da će zapad preći na ratnu privredu i slati pojačanja prvim trupama udariće taktičkim. Kao što je i Putin skoro rekao Rusija ne može konvencionalno ratovati sa zapadom bar ne dugo tako da bi moglo biti svašta uskoro.

  3. Makron zeli da stvori utisak odlucne osobe,i face, da je spreman i za najopasnije stvari, i ako znamo da francuzi nisu vise voljni da brane Francusku a ne da ginu tamo negde. Ogtomna populacija Afro- Azijata u Francuskoj zadovoljno trlja ruke, posto im ostaju francuskinje na cuvanje😂😂😂, . Jasno je da Makron nebi slao niti ima hrabrosti da salje francuze, nego legiju stranaca, koje i onako placa, da bi se osvetio Putinu sto su Francuze izbacili iz Afrike. Ne moze Makron da proguta to ponizenje.

    79

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave