NaslovnaNovostiLukašenko: Ako želite mir, pripremite se za rat; Poljski general: Treba nam...

Lukašenko: Ako želite mir, pripremite se za rat; Poljski general: Treba nam dva do tri sata da uništimo Belorusiju

Belorusija se sprema za rat, rekao je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko tokom posete gradu Grodno, koji se nalazi u blizini granica sa Poljskom i Litvanijom.

Lukašenkove reči bile su poruka upućena susednim zemljama, zaključuju ukrajinski mediji. Lukašenko je izjavio i da njegove izjave ne treba posmatrati kao pretnju. „Nikome ne pretimo, niti želimo tuđu zemlju“, rekao je on.

Beloruski predsedink je naglasio da dok njegova zemlja pokušava da izbegne rat, vojska mora da se pripremi.

„Ne verujte nikome ko kaže da želimo da idemo u rat. Spremamo se za rat. Iskren sam u vezi toga. “Ako želite mir, pripremite se za rat”. Ovo nisu moje reči, ali su veoma dobro izgovorene. Ako nas neko odatle (iz neprijateljskih zemalja) kritikuje, onda radimo pravu stvar“, rekao je Lukašenko, a citira državna agencija Belta.

Poljski general: Treba nam dva do tri sata da uništimo svu vojnu opremu u Belorusiji

Nema potrebe da brinete o upozorenju beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da se njegova zemlja „sprema za rat“, rekao je poljski general u penziji Valdemar Skržipčak, preneli su poljski mediji.

Bivši komandant kopnenih snaga poljske vojske tvrdi da je “od funkcionalnog naoružanja beloruske vojske ostalo samo nekoliko zastarelih ostataka, koje bi Poljska brzo sredila”.

General u penziji je rekao i da je Moskva u leto 2022. godine, nakon što je kako tvrdi “izgubila impresivan broj naoružanja u invaziji na Ukrajinu, jednostavno „rekvirirala“ vojnu opremu od Belorusije i nije ništa vratila”. „Pre svega, treba da znate da je on morao da preda ruskoj vojsci deo svoje vojne opreme“, reče poljski penzioner.

plave beretke belorusije
plave beretke belorusije

„U stvari, nema razloga za brigu jer ova tehnika nije sposobna za borbu. U slučaju vojnog sukoba, Poljskoj bi bilo potrebno dva do tri sata da uništi (opremu beloruske vojske)“, rekao je Skrzipčak, koji je inače predvodio poljske kopnene snage od 2006. do 2009. godine.

“Rusi su mu jednostavno uzeli opremu. Lukašenko sada nema pta da preti. Imao je još neke komade, koje je poboljšao, vozi pored granice i pravi buku kao da je armija tenkova“, uveravao je Skržipčak poljsku javnost.

3 KOMENTARA

  1. Neznam odakle ti pamet da ovako nesto prices, ociglednoo nemas pojma. Mazda jeste ruska vojska ovakva onakva ALI imaju najveci nuklearni arsenal na svetu. Mislis da bi dozvolili da se vode borbe pred Moskvom. Razmisli malo. Pre bi gorelo nebo I zamlja svugde u svetu.

  2. Ako bi se Armija NATO svojim brigadama upustila u rat protiv Rusa , bitke bi se za 2 sedmice vodile pred Moskvom ! Bedna ruska vojska nemaju šanse protiv Armije NATO pa tako preostaje samo kepec-klaunovima Putinu i Medvedevu da uzaludno prete nuklearnim oruzjem , pretnje koje danas izazvaju na Zapadu gromoglasni smeh i sprdnju !

    14
    105
    • Stevica se razumije ko marica…
      Iz početka bi Rusija odnosila pobjede iz razloga što bi imala odmah par miliona vojnika ikoliko naoružanih a zapad par stotina hiljada. Kako bi se Ameri sve više uključivali i cijeli zapad prelazio na ratnu privredu naravno da Rusi ne bi imali šanse. E zato bi Rusi na samom početku dok su u prednosti krenuli sa taktičkim, zapad bi odgovorio ali ne bi mogao problem riješiti taktičkim nego bi zapad ustvari morao birati odustati od Rusije ili eskalirati sa strateškim nuklearkama mada realno čim bi prve taktičke pale to bi dalje bilo nezaustavljivo…

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave