NaslovnaNovostiFrancuski obaveštajci dižu uzbunu o ponovnom gomilanju ruskih trupa u Belorusiji

Francuski obaveštajci dižu uzbunu o ponovnom gomilanju ruskih trupa u Belorusiji

Sateliti francuske optičke svemirske komponente, koju kontroliše francuska vojno-obaveštajna uprava, već nekoliko dana prate gomilanje ruskih snaga u Belorusiji.

Područje oko poligona Gožski u severnoj Belorusiji, na granici sa Litvanijom i Poljskom, takođe nadgledaju američki obaveštajci. Kako se navodi, za praćenje ove oblasti Vašington koristi sva raspoloživa obaveštajna sredstva.

Teritorija je bila „visoki prioritet“ za Amerikance još od od 22. januara ove godine. Korišćeni su avioni kojima upravlja Nacionalna izviđačka kancelarija (NRO), kao i avioni ugovoreni sa vladom SAD.

Sudeći po prikupljenim satelitskim snimcima, prošle nedelje je intenziviran premeštaj nekoliko ruskih mehanizovanih jedinica, posebno železnicom, do obližnje stanice Porečje.

Zapadni analitičari već izražavaju zabrinutost zbog takve koncentracije vojne opreme oko beloruskih garnizonskih gradova, uključujući Baranoviče i Gomelj. Oni ne žele ponavljanje scenarija raspoređivanja trupa koji nisu uspeli da identifikuju u februaru 2022. godine.

Međutim, satelitski snimci ne daju odgovor na pitanje da li je ruska vojna aktivnost ofanzivne prirode ili samo vežba.

Francuski obaveštajci tvrde da će rusko prisustvo biti pojačano na severu republike.

rusija ponovo salje trupe u belorusiju rizik od napada na ukrajinu sa severa ponovo raste
ruski vojnici pred ukrcavanje

Prema rečima ruske strane, na sastanku visokih oficira 20. marta navodno je odlučeno da se u Lenjingradskom vojnom okrugu rasporedi novi armijski korpus radi konsolidacije ofanzivnih sposobnosti, pre svega u pravcu baltičkih zemalja.

Sa druge strane, beloruski informacioni resursi opovrgavaju podatke o ruskom vojnom prisustvu na ovim prostorima, tvrdeći da su uočena kretanja povezana sa dejstvima 6. mehanizovane brigade Oružanih snaga Belorusije, koja učestvuje u proveri borbene gotovosti.

Ističe se da u okolini Baranoviča i Gomelja nema gomilanja ruskih trupa, a na aerodromima se nalaze samo male grupe VS i PVO Ruske Federacije.

26 KOMENTARA

  1. Znaci u redu je da 90.000 NATO – OTAN vojnika s ku*ca i konopca dodje do granice Rusije sa svih strana, a nije u redu da ruski vojnici idu u drugu, prijateljsku, odnosno svoju bratsku susednu zemlju?

    77
    3
  2. Ma neee to se” šale “Belorusi i Ruska Federacija samo “vežbaju” i igraju se vojske.Čekaju da ih NATO iznenadi sa Baltika Poljske i dole ka Crnom moru do prevrtljivih Rumuna i Bugara .Da im bace po jednu Vakum bombu ima da se predaju kad vide koliko u visinu ide “pečurka” .Ovi u EU neće ni stići da vide pravu nuklearnu “pečurku”pogotovu Nemci i Francuzi dok će Britanci ostati bez ostrva.Pa nek se i dalje igraju rata po naredbi “Ujka Sema” koji će da ih štiti pod NATO kišobranom .Umesto da sednu i da se dogovore o miru Francuzi i dalje ljuljaju kako Makron laprda i izigrava novog Napoleona pa podbode Šolca da i on nešto glupo kaže ,isto kao i retard Bajden.

    64
    2
  3. Bog na nebu…a na zemlji Rusi!!!
    ma mogu da ih mrze , a i vi sto navijate za amere…ko vam brani pasos pa kod njih , recite da ih volite pa ce vas pustiti u zemlju , da klosarite….

    59
    4
    • Druže tebi za rusku vojsku ni pasoš ne treba samo odeš i pomogneš braći. Za ameriku mnooogo komplikovano….znam evo živim u Texasu već 15 godina a pasoš sam dobio pre 3 godine.

      4
      52
      • Русија све чека, или као пријатељ или као демонтер покварених државних система! 😄

        24
  4. Muki glup si da bi znao komenarisao o Karabahu
    i OKB.on funkcionise princip ako bi neko napao suvernu zemlju sto u ovom slucaju nije tako da Rusina nije ni intervenisala.

    12
    1
  5. Jermenija je prva shvatila Vrijednost Goblinove rijeci..Nije za ocekivat da i gos n Lukasenko postupi istovjetno,makar ne tako uskoro.Pragmatican je gos n Lukasenko,nakon prvotne Sramote,dozvoljacajuci napad sa svoje teritorije koji je isao u pravcu Kijeva Agresoru,nece ponovit slicnu gresku.Mada bilo bi interesantno da bas isprovociraju Poljsku,bilo bi tu neke kosmicke pravde.

    12
    231
    • Jermenija se okrenula Francuzima i izgleda se zajebala ko i ti, a pacov iz Jerevana je sam odlucio da vrati teritorije Azerbedjanu i da ne trazi pomoc od OKB jer taj savez funkcionise po tom principu. A ti laj i kukaj samo ti je to preostalo da radis iz majcinog podruma.

      59
      24
    • Koja crna kosmička pravda. NATO može deliti kosmičke pravde jedino zemljama kao Lydia, Syria, Iraq, Palestina, onamo gde nema nikakve avione, tenkove a kamo li PVO. Ne smeju Rusiji glas da poviše, a kamo li nešto više od toga. Rusija im svakodnevno krcka tehniku i ljudstvo kao niko do sada, dok oni bestidno ćute i ti govoriš o njihovoj kosmičkoj veličini?

      137
      20
      • Bravo Miki.kakvi anglosaksonci,crveni mundiri,američki mamuzani.Tek će da vide šta su bacuske.Holivud je davno zaboravljen od svih samo ne od njih,misle to je film.E jadovici jadni,polupace ih Rusi kao beba zvečku.

        119
        8
        • Tako je ko zvecku isto kao i ukrainu evo već više od godine dana . Inače ukrajina svetska sila broj jedan tako da se Rusija namerila na velikog i jakog protivnika .

          • Ti kanda baš i nisi informisan a voliš da komentarišeš nešto o čemu se ne raspituješ. Ukrainska vojska je upravo za ovo bila spremljana, tako da su pre početka operacije imali skoro pa najveću svetsku vojsku a i mnogi sa strane, isto kao i kod nas, došli angli da nas ubijaju. Zapad nije ku.. a od juče već vekovima rade ovaj maltret.

      • Zapad nije dao ni jedan savremeni sistem u borbu osim nešto artiljerije. Sve drugo je sa stokova zatarelog orudja ili pred istekom resursa.

        10
    • A šta ti očekuješ od kosmičke pravde? Ako ona postoji ja bih na tvom mestu bio zadnji čovek u kosmosu koji bi je zahtevao.
      Zar ti ne vidiš koliko je tvoja lepa, u samo jednom veku polu postojanja, zadužila tu istu pravdu.
      A da, ja se iskreno nadam da će do nje doći.

      109
      4
    • BUKA nema te na vestima naprimer pecurka visine 1 km i slicnim nemas kometar ili jos nisi smislio….na nekim ne popularnim vestima za tvoje ideale te jednostavno nema…..

      12
    • Такви као ти су изгледа прихватили за нормално кад американци са својим нато слугама пређу хиљаде километара бомбардују и окупирају неку земљу а кад Рус треба да заштити своје сународнике на својој грамици то вам је страшно и трагично. Петсто хиљада побијене Ирачке деце од стране америке нико и не спомиње а о Палестинској деци да и не говоримо. Али ово је вама америчким трабантима страшна вест.

      • Tako je ko zvecku isto kao i ukrainu evo već više od godine dana . Inače ukrajina svetska sila broj jedan tako da se Rusija namerila na velikog i jakog protivnika .

        1
        3
    • Dve ti čiste nemaš konju jedan,ko i kad je sa Bekoruske teritorije napao a pogotovo Rusi. Poklopi se ušima i ne piši gluposti

      2
      1

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave