NaslovnaNovostiZastava Vazdušno-desantnih snaga Rusije podignuta u mestu Krasnoje (nekada Ivanovo) jugozapadno od...

Zastava Vazdušno-desantnih snaga Rusije podignuta u mestu Krasnoje (nekada Ivanovo) jugozapadno od Artjomovska (nekada Bahmut)

Zastava Vazdušno-desantnih snaga Rusije podignuta je u mestu Krasnoje (ranije ukrajinsko ime Ivanovo) koje se nalazi jugozapadno od Artjomovska (ranije ukrajinsko ime Bahmut).

Ruski vojnik sa pozivnim znakom „Skif“, koji se bori u redovima 11. gardijske zasebne vazdušno-jurišne brigade, podigao je zastavu Vazdušno-desantnih trupa u ovom mestu.

Naselje je pretvoreno u veliko ukrajinsko uporište sa ciljem da zaustavi rusko napredovanje prema Časovom Jaru nakon što su ruske trupe preuzele kontrolu nad Artjomovskom prošle godine.

Posle teških i dugih borbi, prvi izveštaji o ruskoj kontroli Krasnoja stigli su pre nedelju dana. Rusko Ministarstvo odbrane je 23. marta zvanično potvrdilo punu kontrolu nad naseljem.

Nakon što su izgubile kontrolu nad Krasnojem, Oružane snage Ukrajine pokušavaju kontranapade prema južnim predgrađem. Međutim, kontranapadi do sada nisu doveli do rezultata. Ruska vojska nastavlja operaciju čišćenja u blizini kako bi obezbedila uporište za dalji napad na sledeći grad u nizu, Časov Jar.

Ukrajinska vojska tek treba da zvanično prizna poraz. Snimci ruske zastave koja se vijori u gradu demantuju bilo kakve pokušaje Oružanih snaga Ukrajine da preuzmu svoju kontrolu nad Krasnojem.

Ukrajinski oficir: Za Ruse je sada Časov Jar u pravcu Bahmuta glavni cilj, ali je i Konstantinovka u opasnosti

U Ukrajini se razgovara o situaciji koja se razvija u oblasti Časov Jar. Podsetimo, ruska vojska polako napada ovaj grad Donbasa, koji je pod kontrolom Oružanih snaga Ukrajine.

Situacija za Ukrajince se znatno zakomplikovala nakon što je Krasnoje došao pod kontrolu Oružanih snaga RF. Ruske trupe su takođe izvele seriju raketnih i bombaških napada na ukrajinske komandne tačke i lokacije.

Ranije je u ruskim izvorima vesti saopšteno da je kao rezultat jednog od ovih udara eliminisano nekoliko pripadnika ukrajinske vojne komande, kao i nekoliko visokopozicioniranih vojnih lica NATO-a.

U ukrajinskim medijima je u etru objavljena izjava Olega Kalašnjikova, pripadnika 26. artiljerijske brigade Oružanih snaga Ukrajine. On je izjavio da u vezi sa Konstantinovkom treba razmotriti i situaciju kod Časovog Jara.

Predstavnik brigade Oružanih snaga Ukrajine: “Za Ruse je sada Časov Jar u ovom pravcu, Bahmut, glavni cilj. Međutim, i Konstantinovka je u opasnosti.” Prema njegovim rečima, „situacija je bila teška i ostaje teška”:

“Ruska vojska juriša iz Bogdanovke i Ivanovskog, takođe u oblasti Kleščejevke i Andrejevke. Napadaju gde god mogu, pokušavajući da pronađu naše slabe tačke.” Dalje, ukrajinski oficir je izjavio da je „malo verovatno da Rusi mogu imati bilo kakav uspeh“.

Međutim, i sam Zelenski je već rekao da je „ruska vojska zaustavljena posle Avdijevke“, iako su Oružane snage Ukrajine odmah nakon toga izgubile Ivanovskoje kod Časovog Jara i Tonenkoje zapadno od iste Avdijevke.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave