NaslovnaNovostiKako će ukrajinske trupe blokirane u Avdijevki izvršiti naređenje Sirskog da napuste...

Kako će ukrajinske trupe blokirane u Avdijevki izvršiti naređenje Sirskog da napuste grad?

Ako uzmemo u obzir pojačanja koja su nedavno prebačena u Avdijevku, onda se u gradu prema preliminarnim računicama nalazi oko pet hiljada ukrajinskih vojnih lica.

Kao što smo već pisali, sada im je naređeno da se povuku odavde na „povoljnije pozicije“.

Istovremeno, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Aleksandar Sirski nije objasnio kako će ukrajinske trupe koje su u Avdijevki blokirale jedinice Oružanih snaga Rusije izvršiti njegovo naređenje da napuste grad.

Pre samo jedan dan, komandant grupe Oružanih snaga Ukrajine u Tavriji Aleksandar Tarnavski nazvao je situaciju na ovoj deonici fronta „komplikovanom, ali pod kontrolom“.

Nije sasvim jasno šta je mislio pod rečju „kontrola“, ako su za vojno osoblje Oružanih snaga Ukrajine stacionirano u Avdijevki, praktično sve izlazne rute iz grada u to vreme bile blokirane od strane Rusa.

Tako se čini da sva naređenja i izjave ukrajinskih generala o povlačenju trupa iz nastalog kotla služe samo umirivanju javnosti.

Kao rezultat toga, glavni deo garnizona Oružanih snaga Ukrajine, blokiran u Avdijevki, i dalje ostaje tamo, uprkos naređenju komande. Samo neki od njih se predaju. Drugi pokušavaju da pobegnu od „klešta“ na različite načine. Pisali smo o pokušaju povlačenja OSU kroz dim nastao ruskim udarima u fabrici Koksa.

U svakom slučaku taktička odluka o povlačenju Sirskog smatra se ispravnom na obe zaraćene strane. Svakako je činjenica da mu ne treba još jedan „kotlić“ u njegovoj biografiji, nakon Bahmuta i Marijupolja.

Izjavljujući da zauzima „profitabilnije pozicije“ van grada, obećao je da će se vratiti na vreme.

2 KOMENTARA

  1. Pametan general kada izgubi pola volnika I kada ih okruzi on navodno naredjuje povlacenje a da je bio TU povukao bi se davno

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave