NaslovnaNovostiOružane snage Ukrajine napale veliki desantni brod Cezar Kunikov kod obala Krima...

Oružane snage Ukrajine napale veliki desantni brod Cezar Kunikov kod obala Krima [VIDEO]

Jutros su se pojavili novi izveštaji o sukobima u Crnom moru. Tako su posmatrači Telegram kanala „Vojna hronika“ preneli informaciju prema kojoj je ukrajinska vojska navodno napala ruski vojni brod u oblasti južne obale Krima. Pojašnjava se da informacije o incidentu još nisu zvanično potvrđene, a detalji incidenta ostaju nepoznati.

Moguća meta napada je veliki desantni brod Cezar Kunikov projekta 775. Kako se navodi, za napad su mogli biti korišćeni čamci bez posade, pomorski dronovi, slično prethodnim napadima na ruska vojna plovila u regionu. Nedostaju informacije o mogućoj šteti na brodu i posledicama napada.

„Postoje izveštaji da je u rano jutro 14. februara brod ruske mornarice navodno pogođen kod južne obale Krima. Napad na „Ivanovec“ je izveden bespilotnim čamcima. Za sada se ne zna kolika je šteta na brodu i stanje posade“, prenosi telegram kanal Vojna hronika.

Prema pisanju publikacije „Power Block“, ovaj incident se može smatrati delom niza mera odmazde ukrajinske komande na akcije ruske vojske, posebno na napad na vojni poligon u Selidovu, gde Prema preliminarnim podacima, bilo je oko 1.500 ukrajinskih boraca za koje se sumnja da su ruske snage ubile na pripremama za slanje u pravcu Avdijevke.

„Moguće je da je kijevska komanda udarom na brod pokušala da izvrši uzvratne akcije za napad ruskih trupa na vojni poligon u Selidovu“, navodi se u saopštenju.

U međuvremenu, rusko Ministarstvo odbrane je putem Telegrama objavilo presretanje šest dronova iznad Crnog mora 14. februara.

„Pomoću sistema PVO presretnute su i uništene bespilotne letelice nad teritorijama regiona Belgorod (2 UAV) i Voronjež (1 UAV), kao i iznad voda Crnog mora (6 UAV)“, navodi se u saopštenju. .

Prema izveštajima Telegram kanala „Krimski vetar“, lokalni stanovnici su čuli snažne eksplozije u oblastima Jalte, Mišora, Alupke i Simeiza, dok je desantni brod potonuo u regionu Mišor. Operacije potrage i spasavanja su trenutno u toku, a brod je poslat da locira „Cezar Kunikov“.

Kunikov projekta 775

„Cezar Kunikov” je opisan kao veliki desantni brod projekta 775, dužine 112,5 metara, širine 15 metara i gaza od 3,7 metara.

Naoružan je 2×2 57mm AK-725 artiljerijskim lanserima, 4×8 MANPADS lanserima i 2×30 122mm A-215 „Grad-M“ MLRS lanserima.

Brod ima posadu od 87 ljudi. Dok neki ruski Telegram kanali izveštavaju da su svi članovi posade spašeni, trenutno nema zvanične potvrde ove tvrdnje.

3 KOMENTARA

  1. Rujke ubrzano dobijaju veliku podmorsku flotu.Maskirovka na djelu…podmetnu sto imaju,Ukri potope..p.s.ljudi ne znaju da ta plovila se sama obnavljaju i pretvaraju u mocne ispod vodne ratne masine.tzv biomehanicka orudja s ribljim mozgovima.Ruska pamet je nenadmasna.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave