NaslovnaNovostiPonovo zabeležen porast uništenih NATO sistema naoružanja u Ukrajini; Ruska vojska podigla...

Ponovo zabeležen porast uništenih NATO sistema naoružanja u Ukrajini; Ruska vojska podigla zastavu nad Veselim

Ruska vojska ponovo je počela da desetkuje opremu koju je NATO isporučio Ukrajini koristeći različite načine sa većim uspehom.

Između 7. i 11. februara na društvenim mrežama je postavljeno nekoliko video snimaka na kojima se vidi uništavanje većeg broja vozila zapadne proizvodnje i vojne opreme ukrajinskih snaga u različitim pravcima širom zone specijalne vojne operacije.

Tri video snimka prikazuju glavni borbeni tenk Stridsvagn 122, švedsku verziju nemačkog Leoparda-2A5, kako ga pogađa FPV kamikaza dron Upir, a borbeno vozilo pešadije Bredli ODS-SA američke proizvodnje unšten je od strane tenka T-90M. Nakon toga vidimo američki M1152A1 Humvee koji su razbijeni na komade lutajućom municijom Lancet.

Tri druga video snimka pokazuju uništavanje vučenih haubica M777 kalibra 155 mm američke proizvodnje sa dronom ili kako vam je draže, lutajućom municijom Lancet.

Drugi video prikazuje napad FPV kamikaza dronom na nešto što liči na francuski pokretni radar za nadgledanje MURIN.

Ukrajina je od početka ruske specijalne vojne operacije dobila oružje i vojnu opremu vrednu stotine milijardi od NATO-a i drugih podržavalaca. Dobar deo ovih zaliha uništila je ruska vojska tokom neuspele prolećne kontraofanzive prošle godine koja je trajala do jeseni.

Sada ruska vojska pokušava da napreduje i dovrši ono što je ostalo od ovog oružja zapadne proizvodnje. U međuvremenu, navodi se da je snabdevanje kijevskih snaga u padu.

Rusi zauzeli selo Veseli

Desantne trupe iz Tule postavile su rusku zastavu u centru sela Veseloje u Donjeckoj Narodnoj Republici, prenosi RIA Novosti. U blizini spomen-obeležja posvećenog sećanju na poginule vojnike tokom Velikog otadžbinskog rata održan je značajan događaj, čime je naglašeno poštovanje prema istorijskom nasleđu i herojstvu njihovih predaka.

Komandant jedinice je za RIA Novosti rekao da je zauzimanje Veselog postignuto naporima gardijskih desantnih trupa, koji su ovu pobedu posvetili svojim dedovima i pradedovima koji su se borili tokom Velikog otadžbinskog rata (Drugog Svetskog rata).

Jedan od boraca govorio je o svom ponosu što je učestvovao u neprijateljstvima, napominjući da se i njegov deda borio. Ovaj borac je istakao da je njegova motivacija u želji da obezbedi sigurnu budućnost svojoj porodici, supruzi i sinovima, u svetu koji se ne povinuje diktatu takozvanih „partnera“.

Zamenik komandanta bataljona je svim vojnicima izrazio želju za snagom duha i za novim pobedama u budućnosti.

Zauzimanje Veselog izvele su jedinice Južne grupe trupa 18. januara, a rusko Ministarstvo odbrane obezbedilo je snimak napada na selo, koji pokazuje trenutke neprijateljstava i značaj ove pobede za rusku vojsku.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave