NaslovnaNovostiTajni dokument nemačkog ministarstva odbrane: „Priprema za rat sa Rusijom, ’Dan X’...

Tajni dokument nemačkog ministarstva odbrane: „Priprema za rat sa Rusijom, ’Dan X’ se brzo približava“

Scenario Bundesvera: Ako ima uspešnu ofanzivu u Ukrajini, Rusija će delovati i u baltičkim zemljama

Nemački mediji pozivajući se na dokument Bundesvera (nemačkih oružanih snaga) otkrivaju da se Berlin sprema za „Dan X“, odnosno dan kada će izbiti rat Rusije i NATO.

Dokument koji Bild citira nosi oznaku „Poverljivo – samo za službenu upotrebu“ i u njemu nemačko Ministarstvo odbrane detaljno opisuje tok sukoba između Rusije i NATO-a pod naslovom „Put u sukob“.

Napominje se da je ovo treći put da procuri plan nemačke vojne mobilizacije.

Nemačka se sprema za rat…

„Nemačka se sprema za rat između NATO snaga i Rusije koji bi mogao da počne u leto 2025. godine“, prenosi Bild, pozivajući se na „tajni“ dokument Bundesvera.

Prema dokumentu, na ’Dan X’, glavnokomandujući NATO-a će narediti da se 300.000 vojnika premesti na istočni bok, uključujući 30.000 vojnika Bundesvera“, prenosi ovaj američko-nemački tabloid.

Prema informacijama, eskalacija bi mogla da počne već 2024. godine početkom ofanzive Rusije na položaje Oružanih snaga Ukrajine.

Do juna iste godine, prema Bildu, Rusija će naterati kijevsku vojsku na povlačenje.

Najverovatnija lokacija za sukob (bar u prvom slučaju) bio bi koridor Suvalki koji se nalazi između Belorusije i Kalinjingradske oblasti u Rusiji.

suvalki koridor
suvalki koridor

Međutim, autori članka ostavljaju otvorenim pitanje kako će se ova hipotetička eskalacija završiti.

“Odbrana Alijanse 2025”

Scenario koji je objavila ova žuta štampa je sledeći:

Tajni scenario nemačkih oružanih snaga ‘Odbrana Alijanse 2025’ počinje u februaru 2024. godine.

Rusija započinje novi talas mobilizacije i poziva dodatnih 200.000 ljudi u vojsku. Kremlj zatim pokreće prolećnu ofanzivu u pravcu Kijeva koja će biti uspešnija do juna 2024. i polako potiskivati ukrajinsku vojsku.

Velika ofanziva Rusije na Zapad počinje u julu. Ozbiljni sajber-napadi i drugi oblici hibridnog ratovanja, posebno na Baltiku, sve vreme dovode do novih kriza.

Rusija počinje da huška etničke ruske manjine u Estoniji, Letoniji i Litvaniji. Postoje sukobi koje Rusija, prema scenariju, koristi kao izgovor da od septembra započne veliku vežbu „Zapad 2024“ sa 50.000 vojnika na zapadu Rusije i Belorusije.

Navodno, kao i 2021. godine, Rusija zloupotrebljava svoje navodne manevre u Belorusiji za masovno gomilanje trupa na granici sa Poljskom i Litvanijom, prema žutoj štampi.

U oktobru 2024. Rusija premešta trupe i rakete srednjeg dometa u Kalinjingrad i nastavlja da naoružava svoju eksklavu dok širi lažnu propagandu o skorom napadu NATO-a.

Tajni cilj Kremlja je navodno zauzimanje koridora Suvalki, uskog poljsko-litvanskog pojasa zemlje između Belorusije i Kalinjingrada.

Od decembra 2024. postojaće veštački izazvan „granični sukob“ sa „neredima i mnogim mrtvima“ u regionu.

Upravo kada bi SAD mogle da budu manje-više bez vođe nekoliko nedelja nakon verovatnog poraza Džoa Bajdena na izborima, Rusija ‘ponavlja svoju invaziju na istočnu Ukrajinu iz 2014. godine, ali na tlu NATO-a’.

Ubrzo nakon toga, održava se hitan sastanak Saveta bezbednosti UN na kome Rusija optužuje Zapad da se sprema da napadne Rusiju.

Poljska i baltičke države izveštavaju o rastućoj pretnji od Rusije na Severnoatlantskom savetu u januaru 2025.

Rusija premešta dodatne trupe na Baltik i Belorusiju u martu 2025.

Samo u Belorusiji, Kremlj će sada imati dve tenkovske divizije, zajedno sa motorizovanim brigadama, ukupno više od 70.000 vojnika.

U maju 2025. NATO odlučuje o „verodostojnim merama odvraćanja“ kako bi sprečio ruski napad na Suvalki koridor iz pravca Belorusije i Kalinjingrada.

pukovnik bundesvera ruskom fsb u predao tajne podatke o ukrajinskoj taktici i gubicima
bundesver

Dana X, vrhovni komandant NATO-a naređuje prebacivanje 300.000 vojnika na istočni bok, uključujući 30.000 nemačkih vojnika. Ova naučna fantastika nemače žute štampe i ‘procurelih dokumenata Bundesvera’ se završava 30 dana nakon Dana X.

Da li će Rusija biti odvaćena od raspoređivanja NATO-a ostaje otvoreno pitanje u scenariju vežbe.

2 KOMENTARA

  1. Е јесте нашли од кога ћете да преузмете тему. Па Билд је обштепознат као лист ‘паљевина’.

  2. Narodi se razlikuju od svojih vlasti,uglavnom su narodi svedeni na broj potrosača na odredjenoj teritoriji.drzave i narodi su izgubili suverenitet.tako da je opet sve na pojedincu ili pojedincima.elite ratuju sa elitama do poslednjeg naroda…..a onda odu na čaj.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave