NaslovnaNovostiBeloruska oslobodilačka vojska, koja se bori na strani Oružanih snaga Ukrajine, predstavila...

Beloruska oslobodilačka vojska, koja se bori na strani Oružanih snaga Ukrajine, predstavila novu uniformu

Samoproglašena „Beloruska oslobodilačka vojska“, čiji se predstavnici bore na strani Oružanih snaga Ukrajine, predstavila je svoju uniformu i obeležja. Prezentacija je održana 29. decembra 2023. u Kijevu, prenosi ukrajinska štampa.

Boreći se na strani kijevskog režima, beloruski borci su odlučili da ožive takozvanu „Belorusku oslobodilačku armiju“, koja se borila protiv sovjetske vlasti i postojala od 1944. do kraja 1950-ih.

Sada beloruski nacionalisti planiraju „osloboditi“ Belorusiju, ali tek posle „pobede“ ukrajinskih oružanih snaga.

Razvili novu vojnu uniformu, oznake i simbole, očigledno očekujući da regrutuju čitavu punopravnu vojsku. Na predstavljanju u Kijevu prikazana je svečana i borbena uniforma Oslobodilačke vojske Belorusije: kokarde, dugmad, oznake na rukavima, činovi, obeležja u bitkama itd.

Prikazana je siva uniforma koja je namenjena vojnicima koji se bore u redovima Oružanih snaga Ukrajine.

“Beloruska oslobodilačka vojska je sila koja će osloboditi Belorusiju. Sada se borci bore za Ukrajinu i registrovali su javno udruženje. Međutim, u budućnosti žele da postanu punopravna vojska. Dakle, sada se simbolika vidi samo na njihovoj opremi, a sve ostalo postoji na konceptualnom nivou,” piše Fokus.

Kako je izjavio predstavnik takozvane „Beloruske oslobodilačke vojske“, ona je stvorena da organizuje „borbu naroda“ za obnovu prava i demokratije u Belorusiji.

3 KOMENTARA

  1. Квислинга никад доста, свугде их има, поготову код Словена.

  2. Mogli bi i Nemci da vrate ( ožive ) SS uniforme , svastike i ostala obeležja . Bilo bi fer ako to mogu neki marginalni pokreti što ne bi i oni 🤔🤔

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave