NaslovnaNovostiBivši savetnik Zelenskog: „Zelenski mora biti svrgnut – „Nova Ukrajina“ će se...

Bivši savetnik Zelenskog: „Zelenski mora biti svrgnut – „Nova Ukrajina“ će se ujediniti sa Rusijom i krenuti protiv Zapada“

Intenzivni procesi su u toku u najvišim ešalonima ukrajinskog političkog i vojnog rukovodstva dok sada bivši a do skoro najbliži savetnik V. Zelenskog, Aleksij Arestovič, vrši zaokret od 180 stepeni u korist Rusije.

Aleksij Arestovič, bivši savetnik za nacionalnu bezbednost ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog, smatra da bi Moskva i Kijev trebalo da se pomire i podnesu grupnu tužbu protiv Zapada. Ovo je izjavio novinarki Juliji Latininoj.

Julija Latinina je inače član Antiratnog pokreta i od 9. septembra 2022 je na moskovskom spisku „inostranih agenata“. Tako se za nju nikako ne može reći da je naklonjena politici Vladmira Putina.

Arestovič je uputio poruku Putinu u kojoj javno traži prekid rata.

„Nova Ukrajina“ mora da se ujedini sa Rusijom kako bi zajedno mogli da deluju „legalno“ protiv Zapada, zbog razaranja koje su izazvali u Ukrajini, izazivajući rat“, rekao je Arestovič.

Verovatno, sa terminom „Nova Ukrajina“ Arestovič prihvata dodelu teritorija Moskvi. Arestovič sada poziva Ukrajince da uklone Zelenskog i sklope mir sa Rusijom.

Ovo je majstorska pirueta preuzeta iz ruskih baleta Boljšoj. Neverovatno je da Arestovič više ne izražava preovlađujući trend unutar ukrajinske vojske i shvata da nema svetla na kraju tunela. On je čak izjavio kako ima podršku neimenovanih “najviših ukrajinskih generala”.

Na Baltiku i u Poljskoj, Arestovičeve izjave su verovatno dočekane sa velikom zabrinutošću i strahom. Šta ako je Ukrajina trajno izgubljena za Zapad? Poljska i baltičke zemlje su svim silama podržale Kijev u ovom ratu..

Arestovič: „Ujediniti Rusiju i Ukrajinu“

„Sada će nas stradati jedni od drugih stotine, desetina hiljada, za Avdijevku i druge gradove i zašto?

Šta imamo od ove Rusije i Ukrajine? Šta dobijamo gubitkom po 20 hiljada ljudi ubijenih u pokrajinskim centrima na obe strane? Šta smo postigli u istorijskom smislu?

Volimo li čike iz regionalnih komiteta Vašingtona i Brisela koji stoje okolo i aplaudiraju gledajući dva majmuna sa noževima kako skaču jedan na drugog? A zašto je ovo potrebno? Putin treba da dođe i kaže:

“Dragi prijatelji. Dozvolite nam da se pomirimo sa vama. Ali mi ćemo to uraditi na posebno težak način: podnećemo grupnu tužbu protiv Zapada“.

Zapad nam duguje sve! Verujte mi. Moramo reći Zapadu da evropski sistem bezbednosti ne funkcioniše i moramo da izgradimo novi sistem bezbednosti uzimajući u obzir sve strane.”

Bivši savetnik Zelenskog, Arestovič je takođe rekao da „nema više rezervista spremnih da se bore za Ukrajinu, jer ona može samo da obećava drugorazredni život svojim građanima pod oligarsima i korumpiranim političarima“.

U svojoj drugoj intervenciji, Arestovič naglašava:

„Politiko piše da se rekonstituiše proruska Austrougarska imperija.

„To je istina“, kaže Arestovič i dodaje: U Evropi se formiraju proruske strukture.

Ne bih to nazvao imperijom. Ali svakako lojalni saveznik Rusije. Pa zašto se boriti protiv Rusije? Sa kim? Zašto; U Evropi se stvaraju nove strukture.

Takođe, Arestovič otkriva da je ruski predsednik Putin bio pristalica Zapada, ali da ga je sam Zapad izdao!

Ostale Arestovičeve izjave iz lepeze

U drugim izjavama Arestović otkriva da ako bude izabran za predsednika? Ukrajina će sklopiti mir sa Rusijom uzimajući u obzir njene stvarne interese.

“Neću dozvoliti da narod Ukrajine žrtvuje ukrajinske nacionalne interese, a to neće učiniti Ukrajinu „Anti-Rusijom“.

On ističe da je Ukrajina bankrotirala, spoljno, unutrašnje, finansijski, strateški i zato njeni građani pokušavaju da izbegnu regrutaciju. Dnevno ima 100 prebega, to je brigada mesečno… Narod je očajan i nema smisla da se bori…

Arestovič je i ranije izjavljivao da će u martu građani Ukrajine shvatiti da Ukrajina ubrzano ide ka katastrofi.

2 KOMENTARA

  1. Ovakvi tipovi kao Arestović,jedino mare za novac i moć a ideologija im ne znači ništa!Šteta što ga Rusija još odavno nije podmitila i napravila od njega ‘Trojanca!’U nekim stvarima stvarno treba učiti od Amerikanaca.

  2. 2 naroda koji pricaju isti jezik se pobiju zbog zapada.
    Idioti kao i druga 2 naroda na Balkanu koji isto pricaju istim jezikom i koji su se isto pobili uz pomoc zapada.
    Da nema idiota ne bi bilo ni zapada!

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave