Naslovna Novosti Opasan rad ruskog lovca-bombardera Su-34 nevođenim bombama FAB-500ŠN u pravcu Hersona zabeležen...

Opasan rad ruskog lovca-bombardera Su-34 nevođenim bombama FAB-500ŠN u pravcu Hersona zabeležen na snimku

0
su 34 u pravcu hersona
su 34 u pravcu hersona
google news

U javnost je dospeo video snimak koji prikazuje rad ruskog lovca-bombardera Su-34 u pravcu Hersona. Avion je koristio nevođene vazdušne bombe FAB-500ŠN, bacajući ih na položaje Oružanih snaga Ukrajine.

Težina jedne municije je 500 kg. Na snimku se vidi kako bombe glatko sleću sa malih visina uz pomoć padobranskog kočionog sistema. Nakon toga, čuju se eksplozije.

U međuvremenu, izvori izveštavaju o potpunom oslobađanju Marinke od strane ruskih trupa. Glavni perimetar naselja je očišćen od ukrajinskih boraca. Međutim, iz ruskog ministarstva odbrane još nije stigla zvanična potvrda ove informacije.

Uporedo sa tim, ruske oružane snage su pokrenule ofanzivu kod Novodonjecka. Rusko vojno osoblje prijavilo je nedostatak municije među ukrajinskim oružanim snagama, prema istim izvorima vesti.

Istovremeno, ruski tenkisti napadaju Ukrajince sa zatvorenih položaja, uspešno uništavajući njihova oklopna vozila, uključujući tenkove Leopard i Abrams.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane izvestilo o uništenju artiljerijskih sistema Oružanih snaga Ukrajine kod Kupjanska. Izvršeni su efektivni udari i po ukrajinskim jedinicama na Krasnolimanskom pravcu, tvrde Rusi koji su, sve se čini uzeli ozbiljan zamah duž cele linije fronta.

Dvomotorni, dvosed, supersonični “frontalni bombarder Su-34

Su-34 je dvomotorni, dvosed, supersonični lovac bombarder, udarni avion srednjeg dometa za sve vremenske uslove koji VKS intenzivno koristi za izvođenje udara vazduh-zemlja i bombardovanja ukrajinskih snaga. 

Potpuno svesni neverovatnoj korisnosti aviona, VKS su sada počeli da ga naoružavaju najsmrtonosnijom municijom koja je dostupna u ruskom inventaru. Početkom septembra otkriveno je da je Su-34 opremljen hipersoničnom raketom Kindžal, koji je takođe pogodio metu unutar Ukrajine.

U to vreme, obavešteni zvaničnik odbrane rekao je ruskoj državnoj novinskoj agenciji TASS: „Lovac Su-34 koristio je hipersoničnu raketu Kindžal u specijalnoj vojnoj operaciji. Prva posada koja je izvršila takav zadatak dobiće državna priznanja.

Zanimljivo, šef pres-centra grupe „Zapad“ Oružanih snaga Ruske Federacije (Ruske Oružane snage) Sergej Žibinski takođe je izvestio na Telegram kanalu Ministarstva odbrane Ruske Federacije o dva vazdušna udara na mesto akumulacije ljudstva Oružanih snaga Ukrajine (OSU) na Kupjanskom pravcu.

su 34 nosi kindzal
su 34 nosi kindzal

Razvoj je primljen sa intrigom jer je hipersoničnu raketu ranije nosio samo avion lovac-presretač MiG-31K posebno dizajniran za nošenje ovih projektila. Ovo je otvorilo put za diskusiju oko povećanja upotrebe Kindžala sada kada Su-34 mogu da ih nose.

Raketa Kindžal je svakako jedno od najvećih dostignuća ruske odbrambene industrije, sposobna da hipersoničnom brzinom pogađa ciljeve na velikim udaljenostima. Njena uspešna upotreba potvrđuje visok tehnički nivo ali i borbenu efikasnost ovog oružja.

U drugom slučaju, VKS su ispalili svoje prve klizne FAB-1500 M54 visokoeksplozivne fragmentacione bombe na metu koristeći upravo bombarder Su-34. Bomba je navodno pogodila metu tačno nakon nekoliko meseci testiranja.

Prema tvrdnjama na društvenim mrežama, lovac bi mogao da nosi najmanje dve modifikovane klizne bombe FAB-1500 M54, što bi u budućnosti bilo povećano na tri. Sa tri takve bombe, Su-34 je mogao da ispali jednu po jednu ili da ispali tri bombe istovremeno usmerene na tri različita cilja.

Kako ovi lovci bombarderi nastavljaju da dobijaju smrtonosnije i najsavremenije oružje, VKS su takođe izgleda svesni pretnje Su-34 parkiranim u vazduhoplovnim bazama. Dakle, da bi se zaštitli od ukrajinskog napada, letelica je prekrivena gumama i točkovima, kao što se vidi na najnovijim satelitskim snimcima.

suhoi su 34m2
suhoi su 34m2

Pored ovih, do sada nikad viđenih rešenja, Rusi će izgraditi nove „sisteme zaštite“ nad svojim avionima kako bi ih sačuvali od ukrajinskih napada dronovima. Naime, Rusi su razvili novu improvizovanu mrežu za svoje avione, u cilju zaštite od dronova.

NEMA KOMENTARA

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version