Naslovna Novosti Rusija koristi novu odbranu za svoje avione: krila bombardera Tu-95 prekrivena automobilskim...

Rusija koristi novu odbranu za svoje avione: krila bombardera Tu-95 prekrivena automobilskim gumama?

1
bombarderi tu 95 prekriveni automobilskim gumama
bombarderi tu 95 prekriveni automobilskim gumama
google news

Čini se da je konačno porasla svest Oružanih snaga Rusije od potencijalnih pretnji nad jednom od okosnica vazdušno kosmičkih snaga – vazduhoplovnoj bazi Engels-2.

Satelitski snimci dobijeni iz zapadnih izvora prvog dana septembra, otkrivaju slike koje, iako nisu preterano impresivne, pokazuju nešto zanimljivo.

Rusi su rešili da zaštite bombardere Tu-95 automobilskim gumama?

U ruskoj vazduhoplovnoj bazi „Engels” u Saratovskoj oblasti, Rusi pokušavaju da zaštite strateške bombardere automobilskim gumama. Ovo je na društvenoj mreži X, ranije poznatoj kao Tviter, prenelo nekoliko zapadnih “OSINT stručnjaka” koji su objavili i nekoliko satelitskih snimaka.

Ruska vazdušna baza Engels je mesto odakle poleću ruski strateški bombarderi da bi lansirali rakete na strateške tačke po Ukrajini. Ovde su se Rusi pobrinuli da „zaštite” avione Tu-95 od ukrajinskih jurišnih dronova, pribegavši „do sada neviđenoj improvizaciji”.

Satelitski snimak prikazuje strateški bombarder Tu-95 prekriven nečim što liči na automobilske gume. Očigledno, ovo bi trebalo da zaštiti strateške bombardere od dronova.

Ovi satelitski snimci su navodno napravljeni 1. septembra ujutro i pokazuju da su Rusi bukvalno poređali gume na krila jednog od svojih strateških bombardera Tu-95MS.

Росіяни прикривають бомбардувальники Ту-95 від ударів дронами автомобільними шинами

Sudeći po drugom satelitskom snimku, na kojem su Rusi takođe počeli da postavljaju takvu zaštitu na još jedan bombarder, možemo zaključiti da nije reč o izolovanom slučaju. Svakako ostaje da se vidi koliko će aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije biti „zaštićeni“ na ovaj način i o čemu se ovde zaista radi.

Ovom improvizovanom odbranom Rusi očigledno pokušavaju da zaštite svoje letelice od daljih ukrajinskih napada dronovima. Ukrajina je navodno već upotrebila svoje dalekometno oružje za udare na udaljenosti od 700 km.

Ukrajinci su 5. decembra prethodne godine izvršili napad na vazdušnu bazu Engels u Rusiji. Ova strateški važna vazdušna baza služi kao lansirna platforma za raketne udare usmerene na Ukrajinu.

ruska vazdusna baza engels na udaru drona dva aviona u plamenu
ruska vazdusna baza engels na udaru drona dva aviona u plamenu

Takođe, ukoliko ovo ipak jesu gume, a Rusi odluče da ih masovnije postavljaju na svoje avione, postavlja se pitanje da li će biti prinuđeni da takvu zaštitu demontiraju svaki put pre nego što avion izvrši trenažni ili borbeni let, jer je jasno da avion neće leteti sa gumama na krilima.

1 KOMENTAR

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Exit mobile version