NaslovnaNovostiIznad Donjecka presretnuta ukrajinska bespilotna letelica prerušena u orla

Iznad Donjecka presretnuta ukrajinska bespilotna letelica prerušena u orla

U jednom od regiona Donjecke Narodne Republike (DNR) rusko vojno osoblje presrelo je neobičnu bespilotnu letelicu (UAV) prerušenu u pticu – orla, saopštila je ruska Federalna služba Nacionalne garde (Rosgvardija).

Dron, koji koriste Oružane snage Ukrajine (OSU) za izviđanje ili proboj do ciljeva na teritoriji Donjecke Narodne Republike, sleteo je pomoću posebne opreme za prigušivanje signala, tvrde iz Rosgvardije.

Nakon sletanja, specijalne snage Ruske garde i vojni kontraobaveštajci Federalne službe bezbednosti (FSB) Ruske Federacije izvršili su detaljnu studiju uređaja.

Na dronu su pronađene kamere za video nadzor. Posebnost drona je njegova kamuflaža kao ptica – orao, koja je trebalo da obezbedi manju vidljivost za sisteme PVO. Ruski sistemi za otkrivanje vazdušnih ciljeva uspeli su da identifikuju i neutrališu ovu interesantnu pretnju.

Prerušavanje dronova u ptice je uobičajen način da se izviđački bespilotne letelice učine manje vidljivim. Ruska Nacionalna garda je prikazala snimak presretnutog drona „orla“. U ramovima je sve kako treba: ptičja glava sa kljunom, krila, odgovarajuće boje i označeno perje.

Zanimljivo, mediji su ranije pisali da slične dronove koristi, na primer, somalijska obaveštajna agencija NISA.

Ukrajinske formacije uz pomoć dronova redovno napadaju rusku teritoriju, nove okupirane i stare regione ove zemlje. Osim toga, dronovi igraju važnu ulogu u izviđanju položaja ruskih trupa i prebacivanju koordinata ciljeva na ukrajinsku artiljeriju.

9 KOMENTARA

  1. Bolje da smisle kako ce preziveti ovu zimu , a i godine koje dolaze. Poraz im ne gine ,sve je uzalud. Ruse niko pobedio nije!

  2. NE VREDI VIŠE KOMENTARISATI.,POSLEDNJI IZDISAJI OSU,KOPRCANJE I SAMOG ZELENSKOG KOME JE POTREBAN OFTAMILOG,GUBI SVAKODNEVNO LJUDSTVO,JEDINICE,TEHNIKU ,TERITORIJE DO SAMOG UNIŠTENJA I PREDAJE CELE UKRAJINE.PANDAM HITLERU.

  3. Pucnjava,lete rakete mine avioni, rat u svim dimenzijama…..a na nebu leti ptica…..mali perica bi smislio bolju varijantu za maskiranje.

    😂😂😂

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave