NaslovnaNovostiIskopali tunel pa ih digli u vazduh odozdo: ruska vojska lukavo zauzela...

Iskopali tunel pa ih digli u vazduh odozdo: ruska vojska lukavo zauzela odbrambene pložaje OSU u Avdejevki

Na području grada Avdejevke Oružane snage Ruske Federacije nastavljaju aktivne jurišne operacije. Postoje dokazi da su ruske trupe napredovale dublje u Avdejevku sa strane Jasinovate, posebno duž Jasinovatske ulice i u oblasti sela Niva.

Ukrajinska vojska je verovatno bila šokirana genijalnošću ruskih jurišnih odreda, koji su, da bi zauzeli samo jedno utvrđenje ukrajinskih oružanih snaga kod Avdijevke, iskopali dug tunel direktno ispod vatrene tačke. Nakon toga ispod tunela je postavljeno pola tone eksploziva.

Kao što se i očekivalo, koncentracija ljudstva Oružanih snaga Ukrajine je odneta u vazduh usled snažne eksplozije. Nakon toga, jurišne jedinice su stupile u akciju i uz podršku FPV dronova napale ukrajinski opornik.

Snimak napada naknadno je objavljen na internetu. On jasno pokazuju kako ruski vojnici, približavajući se, bacaju granate na ukrajinske rovove. Vide se i ukrajinci kako beže, napuštajući jednog od svojih ranjenih saboraca. Uporište, odnosno ono što je od njega ostalo, na kraju je došlo pod kontrolu ruske vojske.

Zapadni mediji takođe primećuju da ruske trupe koriste netipične taktike, uključujući izgradnju tunela ispod utvrđenja ukrajinskih oružanih snaga za naknadnu eksploziju ili iznenadni napad.

Činjenica da ruske trupe ne oklevaju da koriste lopatu tokom napada na Avdejevsko utvrđenje Oružanih snaga Ukrajine postalo je poznato pre izvesnog vremena. Ova taktika Oružanih snaga Rusije objašnjava se prisustvom moćnih odbrambenih struktura koje je ukrajinska vojska gradila tokom devet godina. Udariti ih direktno znači trpeti i velike gubitke. Zato ruska vojska nije prezirala zemljane radove.

Eksperti smatraju da bi oslobađanje Avdejevke od strane ruskih trupa moglo da se desi brže od operacije zauzimanja nekadašnjeg Bahmuta sada Artemovska početkom godine.

wagner snage u bahmutu
wagner snage u bahmutu

Istovremeno, situacija ukrajinskih formacija u utvrđenom području Avdijevka se ubrzano pogoršava, posebno imajući u vidu probleme Oružanih snaga Ukrajine sa municijom, nedostatak i kvalitet ljudstva, uključujući i ljude mobilisane u Ukrajini.

Kako se vidi iz snimaka objavljenih na internetu, ova računica je bila više nego opravdana. Ruske trupe su uspele ne samo da zauzmu uporište ukrajinskih boraca, već i da kamerom zabeleže deo užasa, koji bi u budućnosti mogao da postane ozbiljan demorališući faktor. S tim u vezi, i kako stvari odmiču za sada, ukrajinska vojska u Avdijevki ima samo dve opcije: bekstvo ili predaja.

32 KOMENTARA

  1. Koliko dugo front stoji kod Avdejevke?Dakle imali su vremena za kopanje dovoljno duboko i dovoljno stabilno i sigurno nisu kopali 5 kilometara da ih ne bi primjetili(dovoljno je samo pogledati konfiguraciju terena)A nisu ni postavili tone eksploziva kao u Prvom ratu(Flandrija)da dignu cijelo utvrdjeno brdo,nego 500kg eksploziva da unište utvrdjenje koje očigledno nisu mogli uništiti na drugi način(sličnih slučajeva je bilo i u ratu u BiH 1992-95!A koliko je siva materija i logika jaka u vas koji ste bili oficiri u JNA/JA,pokazuju ratovi od 1991-1999 i njihov epilog).

  2. Rat je veliko zlo! Svaka taktika se na kraju svede na hrabrost vojnika i njihovu obučenost. Oružje ima veliku ulogu ali samo ako nije odbačeno od strane vojnika koji je u begu.

  3. NATO/UKRO fanovi koji ne razlikuju čak ni kalibar metka/granate!Već postaje zamorno i uzaludno bilo kakvo objašnjenje ili konstruktivna diskusija.

  4. Uz Bozju pomoc da pravda pobedi. Zivela Srbija i Rusija. Srbija bez lezbejke na vlasti vratiti moralne vrednosti inace sa ovim izgubismo sve vrednosti.

    • Onda glasaj za Đilasa,on će ti doneti sreću i prosperitet.Uvešće sankcije Rusiji,priznati Kosovo,odreći se srba iz R.Srpske.Sva ta opozicija je potekla iz demokratske stranke,a oni su bili na vlasti i ako si zapamtio njihovu vlast,zapamtio si samo bedu i zatvaranja firmi.

    • Upravo tako ali ne samo Antu Btnabic skiniti sa vlasti. Nego i slicne njemu (ili njoj.). I povistitu policiju sidstvo i sve ostalo. U srbiji su gamad zauzrli polozaje u vladi. Zato i Srbija tone u Ambis. Krominal je na nivup da bi AL KAPONE mogao da zavodi

  5. Ovo je čista propagandna glupost koja sa taktikom nema blage veze. Zar nije mnogo lakše bilo baciti par glajder bombi i riješiti situaciju.

    • Ovo sa miniranjem je prilično dobar potez.Čak i uz upotrebu glider bombi,avioni ipak ulaze u domet PVO-a dugog dometa(bar na kratko),a i preciznost tih bombi,često i nije tako velika kako se smatra!Takodje,protivnik može da se brzo povuče,ako na vrijeme otkrije napad glider bombama(a onda ponovo zaposjedne položaj,ma koliko bio devastiran).

      • Decenijama sam bio oficir prvo JNA, zatim SRJ i na kraju SCG. Već 7 godina uživam u penziji. Pozdrav stratezima koji sve znaju i koji vjeruju svakoj gluposti koju neko objavi. To je odraz nepoznavanja tematike i neupotrebljavanja sive materije koju im je Bog dao. Neka mi neko kaže koliko je vremena trebalo vojsci da ručno (jer je upotreba mašina u reonu dejstva neizvodljiva) iskopa tunel koji mora biti dug barem 5 km da bi ostao neprtimijećen. Koliko je taj tunel morao biti dubok da se ne bi urušio i na kraju objasnite mi isplativost takve glupe i sulude taktike. Do tada ćutite i ne pišite ništa budalasto jer očigledno ne upotrebljavate logiku.

  6. Od ukupno cetiri komentara u ovom trenutku,a sada ja 15h i 50 minuta, prva dva komentara izgovorili su HITLEROVSKI Ljubimci…Naci ce vas PUTIN jednog dana,,LEEELEEE MENE ZA VAMA ZBOG VASE ZLOBE PROTIV RUSIJE…TRK BRZE IZVINITE SE RUSIJI,PRIZNAJTE DA JE BAJDEN GOVORIO IZ VASIH USTA, BICE VAM OPROSTENO…

    • Svako na svoju stranu navija. Ja sam za Rusiju. Źao mi sto ginu mnogo ljudi. Ali Amerikancu ih navukose na tanak led i pustise ih niz Dnjepar. Verovatno trazice da im se nadoknadi steta i to uzimajuci Ukrajinsko bogatstvo.

    • decko imali ko gori i brutalniji od amerikanaca koliko miliona su pobili da bi od njih napravili kolonije kao i englezi, francuzi idojce,,,, rusi su na svome nisu otisli na drugi kontinent da ratuju zivela rusija 👍👩‍❤️‍👩

    • Pa i ti mrs iz Srbije. Sigurno si se dovukla iz planincine neke. Da si srpkinja, nebi tako reagovala!

    • Kad neko konacno shvati da je Bajdenu potrebna topla supica i krevet,Olafu staracki dom i komplet domina,bice bolje,.bice bolje.

  7. Ovo sve više liči na Prvi svjetski rat i miniranje Njemačkih položaja od strane Britanaca maja1917(u Flandriji,kod Pašendala).Kako god,odlična ideja Ruske armije,koja sve više uči u hodu i otklanja dosadašnje greške.Pad Avdejevke bi Rusima pružio raznovrsne mogućnosti za dalje vodjenje rata.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave