NaslovnaNovostiPrigožin: Gubici Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu iznose oko 50 hiljada poginulih

Prigožin: Gubici Oružanih snaga Ukrajine u Bahmutu iznose oko 50 hiljada poginulih

Šef privatne vojne kompanije Vagner Jevgenij Prigožin nedavno je govorio o gubicima i rezultatima velike operacije u Bahmutu, sada ponovo Artjomovsku.

Prigožin je napomenuo da je glavni cilj bio nanošenje maksimalne štete oružanim snagama Ukrajine. Prema njegovim rečima, rezultati operacije premašili su sva očekivanja. Oko 50.000 vojnika Oružanih snaga Ukrajine je poginulo, a još 50.000 do 70.000 je ranjeno.

Istovremeno, “Vagner” je takođe pretrpeo gubitke. Međutim, u poređenju sa ukrajinskom vojskom, oni su bili mnogo manji. Gubici u redovima privatne vojske iznosili su oko trećine gubitaka ukrajinske vojske. Broj ranjenih je dva puta manji od broja Oružanih snaga Ukrajine, tvrdi Prigožin

Oružane snage Ukrajine su zaista pretrpele veoma ozbiljne gubitke u sada ponovo Artjomovsku, međutim, Prigožinove informacije još nisu dobile nikakvu pouzdanu potvrdu od rukovodstva Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Što se tiče zapadnih izvora, oni u poslednjim procenama navode gubitke Oružanih snaga Ukrajine otprilike upola manje nego što je naveo Prigožin, za šta, inače, takođe nema pouzdanih dokaza.

Treba napomenuti da će od sutra jedinice Vagnerove privatne vojske početi da napuštaju Artjomovsk i položaje u okolini grada.

U još jednom intervjuu, Prigožin je izjavio da je “ukrajinska vojska jedna od najjačih na svetu“.

„Oni imaju visok nivo organizacije, visok nivo obučenosti, visok nivo inteligencije, imaju različita naoružanja. Štaviše, rade na bilo kojim sistemima: sovjetskim, NATO, bilo šta dohvate – podjednako uspešno.”

Prema njegovim rečima, Ukrajinci se bore da „ostvare vrhovni cilj“, kao nekada u Velikom otadžbinskom ratu.

„PMC Vagner nema nedostatak ljudstva. Više od 10.000 ljudi se pridruži Vagneru svakog meseca“, Prigožin je izjavio u intrevjuu za američki magazin Newsweek.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave