NaslovnaNovostiAmerički general: Ruski i kineski avioni presreću američke avione da bi trenirali...

Američki general: Ruski i kineski avioni presreću američke avione da bi trenirali protiv najboljih na svetu

General Mark Keli iz američkog vazduhoplovstva izjavio je juče da ruski i kineski piloti posebno traže prilike da se sretnu sa američkim avionima u vazduhu, jer na taj način treniraju protiv „najboljih pilota na svetu“.

U poslednje vreme sve su češći slučajevi „presretanja” američkih letelica od strane borbenih aviona Rusije i Kine. Piloti Vazdušno-kosmičkih snaga Ruske Federacije susreću se sa Amerikancima u blizini ruskih granica i na nebu Sirije, a piloti Vazduhoplovnih snaga Kine u azijsko-pacifičkom regionu.

Prema rečima američkog generala, postoji više razloga za ovakve „okršaje“, ali najvažniji od njih predstavlja želja ruskih i kineskih pilota da treniraju sa američkim pilotima, koji su najbolji na svetu. Približavajući se američkim avionima, oni kao da „izazivaju“, nakon čega demonstriraju svoje umeće.

„Postoji nekoliko razloga zašto se to dešava. Jedna od njih je da žele da treniraju protiv najboljih na svetu i to mogu“, rekao je Keli i dodao da u ovakvim „sudarima“ dolazi do poređenja ne samo veština pilota, već i sposobnosti samih aviona.

Američko ratno vazduhoplovstvo više puta se žalilo na ruske i kineske pilote koji su „ugrozili“ živote američkih pilota manevrisanjem u blizini američkih aviona. Pentagon takve manevre naziva „opasnim“, rekavši da mogu dovesti do eskalacije tenzija.

Do sada su se ovakva „presretanja“ u vazduhu završavala bez incidenata, osim jednog slučaja registrovanog u Crnom moru u martu ove godine, kada su, nakon „opasnih“ manevara ruskog Su-27, Amerikanci izgubili MQ-9 špijunski dron Reaper, koji je pao u more.

su 35 presretanje f 16 sirija
su 35 presretanje f 16 u siriji

O uzajamnim presretanjima pišemo gotovo svakodnevno u nadi da neće prerasti u ozbiljniji sukob a izjavu američkog generala smo preneli u celosti pa sami presudite o čemu se ovde radi.

6 KOMENTARA

  1. Ја мислим да Амерички пилоти тренирају од бољих…они су само јаки били на слабима…са овима нема шале…и шта уосталом они траже далеко од куће…чачкају мечку? Добиће то што траже..

    • Momče ,ti se verovatno,šališ?Američki piloti ubice,nevinih civila,u svim ratovima.Po čemu su nabolji?Koja glupost.

  2. Pitanje za ovog generala idiota, a šta tražite u blizini ruske granice i azijsko pacifičkom regionu? I ko vam daje za pravo da ste najbolji: Vijetnam, Avganistan, Srbija, Sirija, Libija,…?

  3. A gde ste pokazali da ste najbolji,kad bombardujete bespomocne Arape ili one koji nemaju cime da vam odgovore kao Srbe na primer.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave