NaslovnaNovostiZabeležen trenutak kada je elitna jedinica Snapir osujetila pomorsku infiltraciju Hamasa u...

Zabeležen trenutak kada je elitna jedinica Snapir osujetila pomorsku infiltraciju Hamasa u Izrael

Na novom snimku koje su objavile Izraelske odbrambene snage (IDF) vidi se kako izraelski vojnici iz mornaričke jedinice Snapir ubijaju pripadnike Hamasa koji pokušavaju da se infiltriraju u Izrael iz Pojasa Gaze ujutro 7. oktobra.

Izraelske jedinice Snapira brane izraelske pomorske granice.

Video snimak pokazuje da su izraelski vojnici jedinice Snapir eliminisali nekoliko boraca koji su pokušavali da pobegnu, nakon što su patrolni brodovi izraelske mornarice potopili nekoliko čamaca Hamasa.

“Borci jedinice Snapir otvorili su vatru na teroriste, tokom pomorske potere. Borci su eliminisali veći broj terorista na moru, a odatle su nastavili da osujećuju teroriste kada su stigli do obale“, navode iz IDF.

Izraelske odbrambene snage uklonili dva pripadnika Hamasa koji su koordinirali prošlonedeljni masakr

Izraelske oružane snage izvele su 13. oktobra opsežnu seriju vazdušnih udara na različite ciljeve u pojasu Gaze. Prema izveštaju IDF objavljenom u telegram kanalu ID, u ovim operacijama je ubijeno na desetine militanata elitne jedinice „Nuhba“, koja deluje pod palestinskim pokretom Hamas.

Izraelske odbrambene snage i Šin Bet eliminisali su Ali Kadija, komandanta „Nuhba snaga“ koji je predvodio prošlonedeljni masakr Hamasa u kojem je poginulo više od 1.300 Izraelaca, saopšteno je u subotu posle podneva iz komande IDF.

IDF tvrde da je Ali Kadi, komandir čete u takozvanoj jedinici Nuhba, ubijen u napadu dronom, na osnovu informacija koje su dale bezbednosna agencija Šin Bet i AMAN (Uprava za vojnu obaveštajnu službu) IDF-a.

I palestinski zvaničnci i izraelska vojna izjava se slažu da je Kadi bio jedan od više od 1.000 palestinskih zatvorenika koje je Izrael oslobodio 2011. u zamenu za vojnika Gilada Šalita, kojeg je Hamas zarobio 2006. godine.

Kadija je Izrael uhapsio 2005. zbog otmice i ubistva Izraelca koga su mediji tada identifikovali da je povezan sa bezbednosnom agencijom Šin Bet.

Pored Ali Kadija, eliminisan je i šef “vazduhoplovnih sistema” Hamasa Merad Abu Merad.

Kako se navodi, meta napada nisu bili samo mete terorista Hamasa, već i militanti Nuhba, koji su prvi ušli u Izrael 7. oktobra.

Borci ID napali su operativni štab Hamasa, odakle su koordinirane vazduhoplovne aktivnosti militanata. Potvrđeno je da je Abu Merad, koji je predvodio vazduhoplovne sisteme Hamasa, poginuo u vazduhoplovnom napadu.

3 KOMENTARA

  1. Ja ovde ne vidim nikakvo ubijanje terorista, već ubijanje davljenika u moru. Da su Srbi ovako radili, već bi u UN glasali kako vršimo genocid. Izrael kao da gubi iz vida šta su njima fašisti radili, i sada on radi isto to, idu ka još gorem…

  2. Cekajte bre, kakav je ovo snimak, streljanje, ubijanje bespomocnog coveka, pa dal je ovo normalno, zgrozen sam, da mi je znati otkud toliko bolesnog naroda koji se vuce kao da su oni ugnjetavani.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave