NaslovnaNovostiRusi sinoć simulirali masovne raketne napade na ukrajinsku teritoriju kako bi otkrili...

Rusi sinoć simulirali masovne raketne napade na ukrajinsku teritoriju kako bi otkrili PVO položaje

Ukrajinska komanda je tokom noći 09.10.2023. godine počela da širi informacije o mnoštvu krstarećih raketa koje lete iznad gradova Ukrajine, uključujući i prestonicu Kijev i neke gradove u Kijevskoj oblasti.

Kasnije su počele da se oglašavaju sirene za vazdušni napad, a interaktivna mapa zemlje ponovo je postala crvena, nad većim delom njene teritorije.

Takođe, bilo je čak i izveštaja o upotrebi protivvazdušne odbrane u Černigovskoj oblasti, ali nekoliko sati nije data serija izjava o oborenim ruskim projektilima.

Kao rezultat toga, ukrajinski vojni izvori počeli su da govore da su „verovatno ruske trupe koristile opciju da simuliraju lansiranje krstarećih raketa, koristeći sredstva za elektronsko ratovanje“.

Prema porukama objavljenim u štampi, „postoje velike šanse da će Rusi večeras upotrebiti elektronsko ratovanje da simuliraju višestruka lansiranja raketa u Ukrajini. Dakle, njihova namena je da učitavaju PVO Oružanih snaga Ukrajine i identifikuju lokacije protivvazdušnih raketnih sistema, uključujući one tipa Patriot i IRIS-T dobijenih iz inostranstva“.

U međuvremenu, izvršeni su udari, ovoga puta pravi, na položaje ukrajinskih trupa u pravcu Kupjanska i Južnodonjecka

Napadi ruske vojske bili su usmereni na utvrđenja koja pripadaju Oružanim snagama Ukrajine na periferiji grada Kupjanska, ali i oblast Ugledar koju su zauzele ukrajinske trupe, pošto su onesposobljeni sistemi veze na liniji fronta.

Za sada nisu saopšteni detalji o gubicima koje je ukrajinska strana pretrpela usled ovih napada.

Ruske trupe očigledno koriste sinkopaciju u pružanju vojne pomoći Ukrajini od SAD i drugih zapadnih zemalja, ali i izveštavanje o ratu u Izraelu, koji je skrenuo pažnju javnosti potpuno sa sukoba u Ukrajini.

Očekuje se da će se u narednom periodu povećati broj i intenzitet napada ruske vojske dronovima i krstarećim raketama, kao i da će ruske trupe čak pokrenuti ofanzivnija dejstva na pojedinim sektorima fronta.

Što duže budu trajala dešavanja na Bliskom istoku, ruska strana će imati više vremena da sprovede niz akcija u sukobu u Ukrajini, koji će biti manje vidljiv u međunarodnom javnom prostoru.

2 KOMENTARA

  1. Ma jeste, Rusi koriste priliku da iskoriste pometnju u izraelu zbog javnosti. A izrael godinama drzi zatvorene Pakistance i sada na sav glas pricaju kako su im zatvorili vodu, gorivo, struju … uglanom sve, a opet nikom nista, ovo je ista prica ko i sa severom kosova.

KOMENTARIŠI

Molimo unesite svoj kometar!
Ovde unesite svoje ime

Povezani članci

Najnovije objave